Home Laatste Nieuws Spannende degradatiestrijd VVOP, Lunteren en Valleivogels

Spannende degradatiestrijd VVOP, Lunteren en Valleivogels

Tweede klasse B (west)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Met nog twee speeldagen op het programma nadert de degradatiestrijd in de westelijke tweede klasse B zijn ontknoping. Het Gelderse drietal Lunteren, Valleivogels en VVOP strijdt samen met De Merino’s, VVA Achterberg en Nieuw Utrecht om een plek bij de eerste negen. Drie van de zes clubs komen in een nacompetitie terecht waar handhaving een flinke opgave is.

Stand onderin 2e klasse B:
7. De Merino’s 24.32 (+11)
8. De Valleivogels 24.32 (-6)
9. VV Lunteren 24.31 (+2)
10. VVA Achterberg 24.31 (0)
11. Nieuw Utrecht 24.30 (-11)
12. VVOP 24.26 (-19)
13. VV Maarssen 24.15
14. FC Hilversum 24.8

10-12 nacompetitie
13-14 degradatie

Programma 18 mei:
FC De Bilt- Valleivogels
Veensche Boys- Lunteren
VVA Achterberg- EDO
VV Maarssen- VVOP
Nieuw Utrecht- CJVV
De Merino’s- FC Hilversum

Programma 25 mei:
VRC- De Merino’s
Lunteren- VVA Achterberg
De Valleivogels- Nieuw Utrecht
VVOP- FC De Bilt

Onze prognose: Nieuw Utrecht won de eerste periodetitel, raakte door interne problemen een aantal sterkhouders kwijt en verloor zeven van de laatste acht wedstrijden en kan samen met VVOP de nacompetitie niet ontlopen. Gezien de klassering en het doelsaldo zijn zelfs twee ruime zeges waarschijnlijk onvoldoende voor de club uit Voorthuizen. De Merino’s wint zaterdag ruim van hekkensluiter FC Hilversum en handhaaft zich. Omdat De Valleivogels een punt meer heeft dan Lunteren en VVA zal zeer waarschijnlijk een overwinning op Nieuw Utrecht voldoende zijn voor handhaving. Wij denken dat Lunteren en VVA Achterberg op de laatste speeldag in een onderling duel uit gaan maken wie zich veilig speelt en wie in de nacompetitie voor handhaving moet gaan spelen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |