Home Laatste Nieuws KNVB in gesprek met clubs over bizarre indeling tweede klasse

KNVB in gesprek met clubs over bizarre indeling tweede klasse

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Leones, SC Woezik en Beuningse Boys werden vrijdag onaangenaam verrast door de KNVB bij de indeling van de competitie. De zondagclubs zaten niet in de Gelderse tweede klasse met onder meer Quick 1888, Union en Trekvogels maar werden in een competitie met clubs uit Amsterdam, Rotterdam en Noord-Brabant ingedeeld.

Kevin Joosten, de nieuwe hoofdtrainer van SC Woezik geeft een update: ,,Een flink aantal verenigingen heeft bij de KNVB bezwaar tegen deze indeling ingediend. De voetbalbond heeft aangegeven dat ze het ongenoegen begrijpen, maar dat ze uiterst zorgvuldig naar alle opties hebben gekeken en dat het geografisch gezien een flinke uitdaging is. Er zijn een tweetal alternatieven aan de KNVB voorgelegd, hopelijk levert dit een passende oplossing op. Een competitie van 10 clubs zou een optie zijn, maar dan moet er alsnog geschoven worden. Wij wachten de uitkomst af, maar hopen echt heel erg op een betere indeling.”

In de wandelgangen werd ook al een oplossing gesuggereerd waarin de tweede klasse ook onderdeel van het weekendvoetbal wordt, maar gezien het tijdspad is het zeer onwaarschijnlijk dat dit voor 24/25 een oplossing kan zijn.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl