Home Achterhoek Weekendvoetbal alweer op zijn retour?

Weekendvoetbal alweer op zijn retour?

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Vorig seizoen begon de KNVB met weekendvoetbal in de Vierde divisie en in de eerste klasse: zaterdag en zondagclubs werden in dezelfde competitie geplaatst met als doel om minder kilometers te hoeven reizen en meer aantrekkelijke derby’s te spelen. Bij de indeling voor het seizoen 2024/25 lijkt het er heel erg op dat de KNVB gekozen heeft voor een tandje minder en dat er bij het samenstellen van de competities ook gekeken is naar de favoriete speeldag van de clubs.

Het Gelderse viertal AWC, Juliana’31, MASV en Orion komt komend seizoen uit in de Vierde divisie C, een competitie met veel clubs uit Noord-Brabant die bestaat uit zestien clubs met de zondag als favoriete speeldag. Vooral voor MASV is dit een grote wijziging, de Arnhemse club speelde vorig seizoen in de Vierde divisie D meer dan de helft van de wedstrijden op zaterdag en zal nu alles op zondag kunnen spelen.

Een niveau lager geldt dit ook: in de eerste klasse F zijn de Gelderse clubs Bennekom, DTS Ede, Duno, Hierden, SDC Putten en Veensche Boys in een competitie met veertien zaterdagclubs geplaatst. Geen uitwedstrijden meer om 18:00 bij de zondagclubs voor de principiële zaterdagclubs. Ouderwets dus elke zaterdag starten om 14:30 of 15:00. Consequentie is wel dat er een aantal interessante regionale wedstrijden tegen bijvoorbeeld SC Bemmel, RKHVV en De Bataven verdwenen zijn en er uitwedstrijden in Amsterdam en Lelystad op het programma staan.

De eerste klasse G met de Gelderse clubs DVC’26, FC Winterswijk, Longa’30 en RKHVV is wel een competitie met zowel zaterdag- als zondagclubs. Het argument van minder kilometers valt in deze eerste klasse echter weg met DZOH, Drenthina en SVBO uit Emmen.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl