Home Arnhem Delano Verwey wil met Arnhemse Boys meedoen om de prijzen

Delano Verwey wil met Arnhemse Boys meedoen om de prijzen

Vijfde klasse B

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In zijn derde seizoen als trainer van Arnhemse Boys wil Delano Verwey gaan oogsten. De 56-jarige trainer uit Arnhem is vol vertrouwen over het nieuwe seizoen: ,,Onze spelersgroep is zo goed als intact gebleven met wat versterkingen vanuit de jeugd en van buitenaf. Wij moeten de stijgende lijn van het einde van vorig seizoen doortrekken toen we veel punten pakten en de periodetitel op doelsaldo misten. Komend seizoen hebben we ook een nieuw kunstgrasveld op het hoofdveld, dat is prettig voor de trainingen en wedstrijden.”

Arnhemse Boys is komend seizoen ingedeeld in de vijfde klasse B met tien tegenstanders: De Veluwse Boys, Ede/Victoria, Elspeet, GVC, Prins Bernhard, SCW’23, SDOO, Stroe, Wageningen en Zuid Arnhem. Verwey: ,,Allereerst vind ik het jammer dat er maar elf ploegen in de competitie zitten, dat wordt weer een hele lange winterstop waarin we veel oefenwedstrijden zullen moeten spelen om in het ritme te blijven. Ik ben wel blij dat we niet meer aan de kant van de Betuwe zijn ingedeeld, met ploegen als SVHA, Kesteren en Dodewaard. Het fysiekere spel ligt ons wat minder, al konden we er ons tegen het einde van het seizoen steeds beter tegen wapenen. Ploegen als Quick 1888 en Elistha zijn de voetballende ploegen waar we ons mee willen meten, maar dat moet nu maar in oefenwedstrijden.”

Arnhemse Boys werd vorig seizoen zesde in de vijfde klasse A. Over de mogelijkheden in het nieuwe seizoen heeft Verwey nog geen heel duidelijk beeld: ,,Het is jammer dat de derby tegen Elistha eruit is, maar wij spelen nu weer tegen Zuid Arnhem en SCW’23 dat is altijd leuk! Zuid Arnhem worden mooie potjes vanwege de spelers die over en weer zijn gegaan en elkaar dus goed kennen. Verder ken ik de competitie niet echt…Veluwse Boys schijnt sterk te zijn en GVC en Wageningen heb ik wel eens gezien omdat trainers op de VC2 cursus die ik vorig jaar gaf daar stage liepen. Na een stuk of vijf wedstrijden zal het duidelijker worden, maar wanneer we de stijgende lijn van vorig seizoen kunnen doortrekken moet Arnhemse Boys mee kunnen doen om de prijzen!”

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl