Home Laatste Nieuws Finales Achterhoek Cup op 29 juni

Finales Achterhoek Cup op 29 juni

door Redactie
0 reacties

Zaterdag 29 juni staat de finaledag om de Achterhoek Cup bij VIOD op het programma. Dit is de afsluiting van de 12e editie met 4 finales, waar 8 teams gaan strijden om de felbegeerde wisselbeker bij de 4 verschillende categorieën.

Door John van der Kamp

Gestart wordt om 10 uur met de finale Categorie Jeugd Onder 15 met JO15-1 teams. Aan de aftrap staan de JO15-1 teams van VIOD en DZC’68. Twee teams die uitkomen op Divisie niveau en gebeten zijn om deze finale te winnen. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden.

Na de prijsuitreiking hiervan de finale met MO15-1 teams om 12 uur. Vorig jaar werd de wisselbeker gewonnen door FC Dinxperlo. Nu gaan de MO15-1 teams van ZZC’20 en FC Zutphen strijden om de prachtige wisselbeker mee naar huis te nemen, die uitgereikt zal worden door Bibi van Engen, speelster van De Graafschap Vrouwen. De 18-jarige voetbalster uit Doetinchem is een veelbelovend talent en begon op 5-jarige leeftijd bij de mini-F’jes van VIOD. Zeven jaar later maakte Bibi de overstap naar de jeugdteams O13-1 en O15-1 van DZC’68 en haar kwaliteiten als verdediger in deze selectieteams op Sportpark Zuid werd door FC Twente al snel opgemerkt.

Na twee jaar viel de uitnodiging om bij FC Twente te komen voetballen op de deurmat. Hierna was zij drie jaar lang in Enschede een vaste waarde voor Jong FC Twente, niet als verdediger, maar nu als controlerende middenvelder. Na deze periode maakt Bibi van Engen een volgende stap en komt in het nieuwe voetbalseizoen uit voor het team van De Graafschap Vrouwen, dat in de Eerste Divisie voor Vrouwen van start gaat.

Om 14:30 uur de finale bij het Vrouwenvoetbal. Wie gaat de titel van DZC’68 VR1 overnemen? Uit het toernooi is een prachtige affiche tevoorschijn gekomen. AZSV VR1 uit Aalten wil na het kampioenschap in de eerste klasse en het winnen van de beker, ook de Achterhoek Cup binnenhalen. Tegenstander is het talententeam van De Graafschap/MVVA MO23-1, dat in de halve finale titelverdediger DZC’68 VR1 wist uit te schakelen en bij voorbaat niet kansloos is.

Tot slot, om 18 uur, de finale bij de Heren tussen SDOUC en het O23 team van DZC’68. Deze wedstrijd belooft een spannend einde van de finaledag. SDOUC uit Ulft hoopt, na het behalen van de promotie naar de 2e klasse, dit succes voort te zetten. Maar er wacht in DZC’68 O23 een tegenstander van formaat. DZC’68 O23-1 was in de halve finale genadeloos en won overtuigend met 4-1 van het eerste elftal van DZC’68. Gaan de talenten van DZC’68 voor een stunt zorgen?

De finaledag met 4 finales om de Achterhoek Cup wordt traditioneel gehouden op Sportpark Dichteren In Doetinchem en staat onder leiding van de Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken. De toegang bij de Jeugd Onder 15 wedstrijden is gratis. Vanaf 13:30 uur is de kassa bij de Vrouwen en Heren Finale geopend. Online zijn de toegangskaarten voor de twee laatste finales voordelig verkrijgbaar. De gehele dag hebben kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.

Programma Finaledag 2024 om de Achterhoek Cup

  • 10:00 u. Categorie Jeugd Onder 15 met JO15-1 teams: VIOD JO15-1 vs DZC’68 JO15-1
  • 11:25 u. Prijsuitreiking Categorie Jeugd Onder 15 met JO15-1 teams
  • 12:00 u. Categorie Jeugd Onder 15 met MO15-1 teams: ZZC’20 MO15-1 vs FC Zutphen MO15-1
  • 13:25 u. Prijsuitreiking Categorie Jeugd Onder 15 met MO15-1 teams
  • 14:30 u. Categorie Vrouwenvoetbal: AZSV VR1 vs De Graafschap/MVVA MO23-1
  • 16:15 u. Prijsuitreiking Categorie Vrouwenvoetbal
  • 18:00 u. Categorie Standaard Heren: SDOUC 1 vs DZC’68 O23-1
  • 18:45 u. In de rust van deze finale de uitreiking van de Fair Play Cup
  • 19:45 u. Prijsuitreiking Categorie Standaard Heren

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl