Home Achterhoek Indeling derde klasse zondag flinke puzzel

Indeling derde klasse zondag flinke puzzel

door Redactie VoetbalGelderland
1 reacties Foto: Nico Kooij

Op het eerste gezicht lijkt de indeling voor de derde klasse van het zondagvoetbal een eenvoudige puzzel: er zijn 26 Gelderse derdeklassers en met bijvoorbeeld het toevoegen van de degradant SV Schalkhaar en het Brabantse EGS’20 heb je 28 clubs die in te delen zijn in twee competities van 14 teams:

Competitie Veluwe/Achterhoek:
VV Vorden
DCS
Columbia
SV Schalkhaar
VV Ruurlo
VV Reünie
FC Trias
Witkampers
Sportclub Lochem
Warnsveldse Boys
KCVO
GSV’38
OBW
DVV
FC Bergh
VV Gendringen

Competitie Arnhem/Nijmegen:
DIO’30
VDZ
SML
GSV’38
DVOL
DVV
RKSV Driel
Spero
Eldenia
Groesbeekse Boys
Brakkenstein
SCE
SC Millingen
EGS’20

In de praktijk zijn we bang dat de Gelderse teams ook buiten de regio ingedeeld gaan worden: de Nijmeegse teams weer in de regio zuid2 en de clubs uit het noorden van de Achterhoek en de verenigingen in de omgeving van Apeldoorn/Zutphen met derdeklassers uit Overijssel. Mogelijk voordeel zou dan wel zijn dat de ongelukkige splitsing in de Liemers: GSV’38 en DVV niet bij DCS en OBW wegvalt. Op 5 juli geeft de KNVB het antwoord!

Reageer op dit artikel

1 reacties

Ricky 23 juni 2024 - 19:55

Waar gaat Eendracht’30 spelen volgens jullie?

Reply

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl