Home Achterhoek DZC’68 promoveert na strafschoppenserie

DZC’68 promoveert na strafschoppenserie

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Dankzij een gewonnen strafschoppenserie speelt DZC’68 volgend seizoen in de Vierde divisie. De Doetinchemse zaterdagclub won in Putten na een slijtageslag met 120 minuten zonder doelpunten na penalty’s met 4-3 van Flevo Boys. Een heldenrol was er voor doelman Mike Thus die in de reguliere speeltijd al een penalty had gestopt en in de strafschoppenreeks ook beslissend was. Een historische promotie naar de landelijke competities voor DZC’68, dat komend seizoen in de Vierde divisie zeer waarschijnlijk AZSV treft.

In Putten was het na negentig spannende minuten nog steeds gelijk: 0-0. In een levendige wedstrijd hadden beide clubs genoeg grote mogelijkheden op de cruciale openingstreffer en stopte doelman Mike Thus vlak voor rust een strafschop van Thom Bos van Flevo Boys. In de verlenging had DZC’68 nog voldoende mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar ook na twee uur voetballen werd er niet gescoord op Sportpark Putter Eng. In de strafschoppenserie kwam DZC’68 na een gemiste penalty nog wel op achterstand, maar dankzij uiteindelijk drie missers van Flevo Boys kon het Doetinchemse promotiefeest met twee weken vertraging alsnog losbarsten.

Mogelijk promoveert Flevo Boys ondanks twee verloren finales alsnog naar de Vierde divisie. Dit is afhankelijk van het voortbestaan van DHSC, mocht de Utrechtse club per direct opgeheven worden komt er een plek vrij in de Vierde divisie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl