Home Achterhoek Mogelijke indeling 4e klasse zondag rond Arnhem

Mogelijke indeling 4e klasse zondag rond Arnhem

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Zo eenvoudig als de indeling voor een Nijmeegse vierde klasse zondag  (Nijmeegse vierde klasse lijkt een zekerheid – VoetbalGelderland) was, zo lastig zijn de andere indelingen op dit niveau te maken. Een indeling waarbij elke club tevreden is, lijkt onmogelijk. Wij doen een suggestie voor een vierde klasse met voornamelijk clubs uit de Lingewaard, Arnhem, de Liemers en de Achterhoek.

Hoewel GVA en SV Angeren ongetwijfeld ook graag bij onder meer OSC ingedeeld hadden willen worden, is een noordelijkere indeling voor deze twee clubs uit de gemeente Lingewaard logischer. Daarnaast is er een groepje van vier clubs uit de omgeving Arnhem dat aan elkaar gekoppeld is: Elsweide, Veluwezoom, VVO en SC Rheden. Deze zes verenigingen moeten bij elkaar geplaatst worden, waardoor een volledig Achterhoekse indeling niet waarschijnlijk is. Met Pax, FC Dinxperlo, Angerlo Vooruit, SC Doesburg, HC’03, Sportclub Groessen, GWVV, SV Basteom, SC Rijnland, VIOS B, FC Eibergen en de promovendi Keijenburgse Boys, Sportclub Rekken, VV Erix en RKSV ’t Peeske is in theorie een competitie van veertien verenigingen goed mogelijk zonder bijvoorbeeld FC Eibergen, Sportclub Groessen of SV Basteom.

Wanneer we naar het hele plaatje kijken, zullen er harde keuzes gemaakt moeten worden. De minst onlogische optie is plaatsing van SV Basteom bij de competitie met clubs in de driehoek Apeldoorn, Zutphen en Deventer en het verhuizen van Pax en buurman Keijenburgse Boys samen met VV Erix, Sportclub Rekken VIOS B en FC Eibergen naar het noorden. FC Dinxperlo en GWVV zullen als meest oostelijke clubs nu veel kilometers naar het westen moeten maken.

Dan resteert de volgende mogelijke competitie-indeling:
SV Angeren
GVA
Elsweide
VVO
SC Veluwezoom
SC Rheden
FC Dinxperlo
Angerlo Vooruit
SC Doesburg
HC’03
Sportclub Groessen
GWVV
SC Rijnland
RKSV ’t Peeske

Een mooie en zeker ook behoorlijk sterke competitie met GVA, VVO en SC Rheden als de drie degradanten en RKSV ’t Peeske als enige promovendus. Nogmaals: dit is ene suggestie, vanaf 5 juli weten we meer!

 

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl