Home Laatste Nieuws Nijmeegse vierde klasse lijkt een zekerheid

Nijmeegse vierde klasse lijkt een zekerheid

door Redactie VoetbalGelderland
3 reacties Foto: Nico Kooij

Met zes zondagclubs uit Nijmegen en drie teams uit Groesbeek lijkt komend seizoen een zondag vierde klasse met clubs uit de omgeving van Nijmegen een zekerheid. Met VV Krayenhoff, SC NEC, OSC, FC Kunde, Blauw Wit en SV Nijmegen spelen er zes clubs komend seizoen uit de Waalstad in de vierde klasse. Misschien is het nog wel opmerkelijker dan het nabijgelegen Groesbeek met Germania, Rood Wit en DVSG drie clubs op dit niveau heeft.

Uit de Nijmeegse vierde klasse D van dit seizoen vallen kampioen SC Millingen en de degradanten HAVO en Roda’28 weg, daarnaast stopt Batavia met een eerste elftal en maakt FC Jeugd de overstap van de zondag naar de zaterdag. Victoria’25 en VV Ewijk uit deze competitie lijken logische aanvullingen voor de Nijmeegse competitie. SV Angeren zal, samen met het gedegradeerde GVA, waarschijnlijk in een noordelijkere competitie terecht komen. Ter aanvulling lijken het gedegradeerde DDV’23 en het gepromoveerde Overasseltse Boys ook logische keuzes. Daarmee bestaat de competitie uit dertien clubs, mocht er een veertiende club bij moeten lijkt het gedegradeerde RKTVC uit Tiel de minst onlogische oplossing.

Mogelijke ‘Nijmeegse’ vierde klasse:
VV Krayenhoff
SC NEC
OSC
FC Kunde
Blauw Wit
SV Nijmegen
Germania
Rood Wit
DVSG
Victoria’25
VV Ewijk
DDV’23
Overasseltse Boys
(RKTVC)

Met VV Krayenhoff, SC NEC, DDV’23 en mogelijk RKTVC zitten er vier degradanten in deze competitie, SV Nijmegen, Overasseltse Boys en DVSG zijn de drie promovendi.

 

 

Reageer op dit artikel

3 reacties

Millingen 20 juni 2024 - 09:20

Hebben jullie ook een verwachting over de indeling van de 3e klasses?

Reply
Redactie VoetbalGelderland 20 juni 2024 - 10:03

Die vraag hebben we vaker gehad- staat voor zaterdag op de planning!

Reply
Mogelijke indeling 4e klasse zondag rond Arnhem – VoetbalGelderland 21 juni 2024 - 09:27

[…] eenvoudig als de indeling voor een Nijmeegse vierde klasse zondag  (Nijmeegse vierde klasse lijkt een zekerheid – VoetbalGelderland) was, zo lastig zijn de andere indelingen op dit niveau te maken. Een indeling waarbij elke club […]

Reply

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl