Home Achterhoek DZC’68 krijgt tweede kans op historische promotie

DZC’68 krijgt tweede kans op historische promotie

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

DZC’68 krijgt zaterdag een tweede kans om te promoveren naar de Vierde divisie. De Doetinchemse eersteklasser won in Delft verrassend eenvoudig met 1-6 van SV Wippolder en plaatst zich daardoor voor de finale van de herkansingsronde. Cas Evers (2x), Jesper Vonk (2x), Marijn de Kler en Rutger Ebbers waren de doelpuntenmakers. Zaterdag wordt op neutraal terrein het beslissingsduel tegen Flevo Boys gespeeld- dat VOC met 3-2 versloeg- en de winnaar promoveert naar de Vierde divisie. DZC’68 verloor vorige week zaterdag in Rijssen de eerste finale met 1-3 van KHC Kampen.

Op Sportpark Pauwmolen in Delft had DZC’68 een vliegende start en stond het na vijf minuten al op een 0-1 voorsprong. Binnen een half uur was de wedstrijd beslist toen de formatie van trainer Rob Haveman op een voorsprong stond en een speler van de thuisclub met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Voor rust kwam SV Wippolder nog wel terug tot 1-3, maar snel in de tweede helft werd de marge weer drie: 1-4. DZC’68 scoorde in de tweede helft nog tweemaal waardoor het de halve finale met een klinkende 1-6 zege afsloot en de lange busreis terug naar Doetinchem in feeststemming kan verlopen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl