Home Achterhoek Hoe de zeventien Gelderse zondag tweedeklassers in te delen?

Hoe de zeventien Gelderse zondag tweedeklassers in te delen?

District oost

door Redactie VoetbalGelderland
1 reacties Foto: Nico Kooij

Nu de finales van de nacompetitie zijn gespeeld, kan het speculeren over de competitie-indeling van het nieuwe seizoen beginnen. De tweede klasse van het zondagvoetbal wordt komend seizoen interessanter en sterker en met zeventien Gelderse clubs bestaat er geen scenario voor een voor iedereen even ideale competitieopzet.

Van de tweede klasse G van dit seizoen blijven zeven clubs over, waarvan we het Overijsselse Markelo even aan de zijkant plaatsen: VVG’25, Sportclub Westervoort, SV Leones, Beuningse Boys, SC Varsseveld en VV Trekvogels. Uit de zuidelijke tweede klasse pakken we VV Union uit Malden er uiteraard ook weer bij.

Met WSV, Voorwaarts Twello, SC Woezik, SV Grol en RKZVC sluiten er vijf Gelderse degradanten uit de eerste klasse aan, terwijl er met de kampioenen AZC, VIOD, Quick 1888 en de nacompetitiewinnaars SDOUC en Jonge Kracht vijf promovendi bijkomen.

Normaal gesproken worden de zeventien Gelderse tweedeklassers over twee competities verdeeld en is de indeling heel erg afhankelijk van de overige tweedeklassers. Wel kunnen we drie groepjes gebundeld worden:

Regio Achterhoek (6): SV Grol, RKZVC, VVG’25, SC Varsseveld, VIOD en SDOUC
Regio Nijmegen (6): SC Woezik, SV Leones, Beuningse Boys, Trekvogels, Union en Quick 1888
Regio Apeldoorn (3): WSV, Voorwaarts Twello en AZC

Sportclub Westervoort en Jonge Kracht vallen geografisch in het midden en zullen de definitieve indeling met de meeste onzekerheid moeten afwachten. In theorie zou een competitie met de zes clubs uit de Achterhoek, de zes verenigingen uit de regio Nijmegen en Jonge Kracht en Sportclub Westervoort een fantastische (sterke) tweede klasse opleveren.

Reageer op dit artikel

1 reacties

Sjokkie 18 juni 2024 - 20:50

Overijsselse clubs ook bij elkaar zetten, zou een mooie oplossing zijn

Reply

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl