Home Laatste Nieuws Finale Veluwse Boys gestaakt na vijf rode kaarten

Finale Veluwse Boys gestaakt na vijf rode kaarten

door Redactie VoetbalGelderland
1 reacties Foto: vv SEH

Wat een prachtige apotheose voor een mooi seizoen had moesten worden, eindigde zaterdag voor De Veluwse Boys in een nachtmerrie en anticlimax. De nacompetitiefinale voor promotie naar de vierde klasse tegen Lelystad’67 werd na 83 minuten bij een 0-5 achterstand gestaakt omdat er vijf spelers van De Veluwse Boys een rode kaart hadden ontvangen. Het is reglementair niet toegestaan om een wedstrijd met minder dan zeven spelers af te maken. De KNVB moet nog een definitief oordeel over de wedstrijd uitspreken, maar duidelijk is dat de roodgele formatie uit Garderen volgend seizoen weer in de vijfde klasse zal moeten spelen.

Achter kampioen VV Hulshorst eindigde Veluwse Boys op een knappe tweede plaats in de vijfde klasse B waardoor het team van trainer Hans Nijhuis direct gekwalificeerd was voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. Op neutraal terrein in Ermelo was Lelystad’67 de tegenstander, de club uit Flevoland eindigde op de elfde plaats in de vierde klasse b en won de halve finale van Zuid Arnhem.

In de eerste helft kregen Joppe van Krevel en Steven Pott van De Veluwse Boys al twee gele kaarten waardoor de club uit Garderen na rust met negen man verder moest. In de tweede helft werd de beslissingswedstrijd na twee gele kaarten voor Reinier Kok tijdelijk onderbroken waarna in het restant naast een speler van Lelystad’67 ook nog twee spelers van De Veluwse Boys rood kregen, moest de wedstrijd reglementair gestaakt worden.

Reageer op dit artikel

1 reacties

niet netjes 9 juni 2024 - 19:35

De rode kaarten kwam voort uit een ordinaire vechtpartij

Reply

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl