Home Achterhoek D-Day voor DZC’68, WNC, SDC Putten en Bennekom

D-Day voor DZC’68, WNC, SDC Putten en Bennekom

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Vanavond kunnen DZC’68, WNC, SDC Putten en Bennekom een enorme stap richting de Vierde divisie zetten. Winnen de vier Gelderse eersteklassers vanavond hun halve finale in de nacompetitie zijn er twee kansen op promotie: in de finale van zaterdag en bij een nederlaag in de verliezersronde.

DZC’68 eindigde als de nummer twee van de eerste klasse H en was daarom in de eerste ronde van de nacompetitie vrij. Vanavond ontvangt DZC’68 van trainer Rob Haveman op Sportpark Zuid in Doetinchem FC Aalsmeer, de nummer drie van de eerste klasse B. De formatie uit Noord-Holland werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse en moest uiteindelijk de titel aan HSV De Zuidvogels laten. Zaterdag won FC Aalsmeer in Groningen in de eerste ronde van de nacompetitie met 2-3 van Oranje Nassau. Bij winst speelt DZC’68 zaterdag in de finale tegen de winnaar van de ontmoeting tussen WVV en KHC Kampen.

Achter de ijzersterke kampioen RBC eindigde WNC op de tweede plaats in de eerste klasse E. Hierdoor speelt de geelzwarte formatie van trainer Cor Prein vanavond in Waardenburg al in de halve finale. In de jacht op de tweede promotie binnen drie seizoenen moet vanavond op Sportpark De Korte Woerden afgerekend worden met SC Kruisland. De dorpsclub uit Noord-Brabant promoveerde twee keer achter elkaar en eindigde in het debuutjaar op divisieniveau op de veertiende positie in de Vierde divisie C. Zaterdag won SC Kruisland in de eerste ronde van de nacompetitie thuis met 1-0 van EFC. Bij winst speelt WNC zaterdag in de finale tegen de winnaar van Valken’68 en VOC.

SDC Putten was lang in de race voor het kampioenschap van de eerste klasse G, maar het team van trainer Kwadjo Boateng was na een moeizaam slot van de competitie uiteindelijk blij met de tweede plaats en een vrije eerste ronde van de nacompetitie. Vanavond staat in de halve finale een uitwedstrijd tegen SV Valkenswaard op het programma, een zondagclub die tweede werd in de eerste klasse F achter kampioen RKSV Mierlo-Hout. Vorig seizoen werd de club uit Noord-Brabant kampioen van de tweede klasse en SV Valkenswaard was net als SDC Putten in de eerste ronde van de nacompetitie vrij. SDC Putten treft bij winst zaterdag in de finale de winnaar van de ontmoeting tussen Bennekom en SV Wippolder.

VV Bennekom speelt al weken finales, na een moeizame eerste competitiehelft won de ploeg van trainer Camiel Jager de tweede periodetitel van de eerste klasse G waardoor het als de nummer vijf van de eindstand toch mee mocht doen aan de nacompetitie. Zaterdag was Bennekom in Etten-Leur toch wel verrassend met 1-3 te sterk voor Vierde divisieclub Unitas’30 waardoor vanavond in Delft de halve finale op het programma staat voor Bennekom. Tegenstander is SV Wippolder, de nummer zes van de eerste klasse C. Wippolder mag als winnaar van de eerste periodetitel meedoen aan de nacompetitie en won zondag in Zuid-Limburg het eerste duel tegen Sportclub Susteren met 0-1. Bij winst treft Bennekom zaterdag in de finale de winnaar van de ontmoeting tussen SV Valkenswaard en SDC Putten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl