Home Laatste Nieuws Achilles’29 en Theole winnen, Nivo Sparta verliest

Achilles’29 en Theole winnen, Nivo Sparta verliest

Nacompetitie 1e/2e klasse (zuid)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Achilles’29 blijft in de race voor promotie naar de eerste klasse. De roemruchte amateurclub uit Groesbeek won in Zierikzee knap met 1-3 van MZC’11. Het was de tweede nacompetitiezege voor Achilles’29 in vijf dagen, waardoor de formatie van trainer Roeffen in de halve finale staat. Een week nadat Nivo Sparta het kampioenschap in de slotfase weggaf, werd de formatie uit Zaltbommel ook in de nacompetitie uitgeschakeld.

Achilles’29 won zaterdagmiddag in Zeeland met 1-3 van MZC’11. Julian Calor opende na twintig minuten de score, vlak voor rust kwam de thuisclub op gelijke hoogte. In het laatste kwartier besliste Sam Wardenaar met twee treffers de wedstrijd: 1-3. Zaterdag speelt Achilles’29 in Hendrik-Ido-Ambacht tegen IFC.

Nivo Sparta speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse. De club uit Zaltbommel werd in de nacompetitie na een strafschoppenserie uitgeschakeld door VV Hellevoetsluis. Na 120 minuten was het 2-2 op Sportpark De Watertoren. Voor de thuisclub waren Frank Schaap en Iain Brands doeltreffend. Tijdens de strafschoppenserie werden missers van Schaap en Nikbahkt Nivo Sparta fataal.

Theole won zaterdagavond met 0-2 van Erp en staat ook in de halve finale en treft nu zaterdag in Dordrecht Oranje Wit.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl