Home Laatste Nieuws Roda Boys kampioen na bizarre laatste speeldag

Roda Boys kampioen na bizarre laatste speeldag

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Roda Boys/Bommelerwaard is zaterdag na een sensationele slotfase kampioen van de tweede klasse G geworden, hierdoor keert de formatie uit Aalst volgend seizoen voor het eerst sinds 2016 terug in de eerste klasse.

Roda Boys begon als de nummer drie van de competitie aan de laatste speeldag en was afhankelijk van de resultaten van koploper Nivo Sparta en Theole. Zelf won Roda Boys de lastige uitwedstrijd bij GRC’14 met 1-2. Halverwege stond de kampioen nog met 1-0 achter, maar door doelpunten van Nils Loef en Sven van Ingen won Roda Boys met 1-2.  De ploeg van trainer Piet de Kruif leek zich op te moeten gaan maken voor de nacompetitie toen koploper Nivo Sparta in de rust op een 3-0 voorsprong stond door goals van Iain Brands en Frenk Schaap (2x). In de laatste twintig minuten zorgt Achilles’29 echter voor een enorme sensatie door via Kevin Schmidt, Massimo Hoogerwerf en Daan Hijmans terug te komen tot 3-3. Omdat Theole ondanks een inhaalrace in het laatste kwart op bezoek bij GJS niet verder dan een 3-3 komt, kan Roda Boys de titel vieren.

Tweede klasse G:
Kampioen: Roda Boys
Nacompetitie voor promotie: Nivo Sparta, Theole, Achilles’29
Nacompetitie voor handhaving: SVW, VV Houten, SV Hardinxveld
Degradatie: WSC, VV Sleeuwijk

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl