Home Achterhoek DVC’26 kampioen na nederlagen VVG’25 en Sc Westervoort

DVC’26 kampioen na nederlagen VVG’25 en Sc Westervoort

door Redactie VoetbalGelderland
1 reacties Foto: Nico Kooij

Niet VVG’25, niet Sportclub Westervoort maar DVC’26 is de kampioen van de tweede klasse G. Vriend en vijand was het er voor de laatste speeldag al over eens: het is een rare competitie. Op de laatste speeldag kwam het minst waarschijnlijke scenario uit en promoveert DVC’26 als trotse kampioen naar de eerste klasse.

VVG’25 ging als koploper de laatste speeldag in en had alles in eigen hand: een zege in Beneden-Leeuwen bij SV Leones was genoeg. Geen makkelijke opdracht. En dat bleek. De thuisclub won met 2-0 en gaat nu zelfs als de nummer vier van de competitie de nacompetitie in. Voor Leones scoorde Joshua Lopez voor rust en Jef van Hoeve na rust. VVG’25 werd wel tweede en moet nu- net als Leones- via de nacompetitie op jacht naar promotie.

Sportclub Westervoort heeft een gouden kans op het derde achtereenvolgende kampioenschap laten liggen. Achteraf was een overwinning op SV Schalkhaar voldoende geweest, maar de bezoekers wonnen met 1-4 en moeten zich desondanks via de nacompetitie veilig spelen. Voor Sportclub scoorde Christian Martinez Van Grieken de eretreffer toen het al 0-4 was.

DVC’26 verloor vorig seizoen op de laatste speeldag het kampioenschap aan SV Grol en nam sportieve revanche. In Didam werd de derby tegen DCS van oud-trainer Kevin Jeurissen met 2-0 gewonnen. Topscorer Wesley Mortier scoorde voor rust, Luc Meijer besliste de wedstrijd na rust. Het kampioenschap is een prachtige prestatie van het team van trainer William Mulderij en betekent dat DVC’26 volgend seizoen dus ook zeer regelmatig op de zaterdag zal moeten voetballen.

Reageer op dit artikel

1 reacties

Kees 26 mei 2024 - 21:39

Wat bizar Westervoort dit nog heeft laat glippen. De druk er om heen toch te groot?

Reply

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl