Home Achterhoek 4C: Nacompetitie voor Ulftse Boys en SV Kilder

4C: Nacompetitie voor Ulftse Boys en SV Kilder

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

GWVV en SC Rijnland hebben zich op de laatste speeldag van de vierde klasse C veilig gespeeld. Daarentegen zijn Ulftse Boys en SV Kilder veroordeeld tot de nacompetitie waarin degradatie naar de vijfde klasse tot de mogelijkheden behoort. Sprinkhanen was al gedegradeerd naar de vijfde klasse.

SC Rijnland bekroonde met de rechtstreekse handhaving een ijzersterke tweede competitiehelft waarin het team van Frank Burgers tien duels op rij ongeslagen bleef en daarin vier van de zeven thuisduels won. Op Sportpark De ‘s-Gravenwaard won SC Rijnland heel verrassend met 2-0 van kampioen VV Gendringen. Milan Klaassen was in de eerste helft trefzeker, Sven Messing scoorde in het laatste kwart de beslissende tweede goal.

GWVV bleef conform de verwachtingen boven de streep door de laatste thuiswedstrijd met 4-0 van Sprinkhanen te winnen. De goals vielen pas in de tweede helft, Cas de Neling wist twee doelpunten te scoren en ook Stan van de Pavert en invaller Robin Klompenhouwer staan op het lijstje doelpuntenmakers. Het was de zevende thuiszege van GWVV dat op locatie maar twee keer won.

Door de resultaten op de andere velden had Ulftse Boys weinig aan de knappe 0-2 overwinning op HC’03, al levert het wel de elfde plaats en een gunstiger nacompetitieschema op. Voor rust had Ulftse Boys al via Esad Özturk en Twan Kraan ver verschil gemaakt.

SV Kilder had ook met een overwinning aan de nacompetitie moeten meedoen, maar desondanks was de uitkomst van de zondag een pittige tegenvaller voor de formatie van trainer Edwin Grotenhuis. De 2-2 thuis tegen FC Dinxperlo bewees dat SV Kilder in de nacompetitie een goede kans heeft vierdeklasser te blijven. Jary Jansen en Robin Hietkamp waren de makers van de Kilderse goals.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl