Home Arnhem Spannende strijd om nacompetitietickets in 1e klasse G

Spannende strijd om nacompetitietickets in 1e klasse G

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Achter kampioen csv Apeldoorn en periodekampioen SDC Putten strijden vandaag asv Dronten, RKHVV en Bennekom om de twee resterende tickets voor de nacompetitie voor promotie naar de Vierde divisie.

Stand bovenin 1e klasse G:
1. csv Apeldoorn 23.51
2. SDC Putten 23.42 (+15)
3. asv Dronten 23.42  (+5)
4. RKHVV 23.40 (+13)
5. Bennekom 23.37 (+11)

Programma:
csv Apeldoorn- DTS Ede
SDC Putten- WSV
asv Dronten- NSC Nijkerk
De Bataven- RKHVV
VV Bennekom- SC Bemmel

Tweede periodetitel:
In de strijd om de tweede periodetitel gaat het tussen kampioen csv Apeldoorn en VV Bennekom. De Apeldoornse kampioen heeft een punt meer en een beter doelsaldo (+16 tegen +12). Wint csv Apeldoorn de laatste thuiswedstrijd van het al uitgespeelde DTS Ede dan gaat de tweede periodetitel naar Apeldoorn en spelen de nummers twee, drie en vier van de eindstand nacompetitie. Verliest csv Apeldoorn punten kan Bennekom periodekampioen worden wanneer het de thuiswedstrijd tegen het al uitgespeelde SC Bemmel wint.

Via de ranglijst:
SDC Putten is als winnaar van de eerste periodekampioen al zeker van de nacompetitie, maar zal als tweede willen eindigen om de eerste ronde van de nacompetitie vrij te zijn. Daarvoor volstaat een zege in de thuiswedstrijd op degradatiekandidaat WSV. Bij puntenverlies van SDC Putten kan asv Dronten verrassend tweede worden wanneer het in de thuiswedstrijd tegen NSC Nijkerk een beter resultaat haalt. Bij een periodetitel voor csv Apeldoorn is asv Dronten sowieso zeker van de nacompetitie. Mocht csv Apeldoorn periodekampioen worden, heeft RKHVV aan een punt in de derby in Gendt tegen De Bataven voldoende voor een nacompetitieticket. Wordt Bennekom periodekampioen zal RKHVV op de ranglijst asv Dronten voorbij moeten. Bij een periodetitel voor csv Apeldoorn doet Bennekom alleen aan de nacompetitie mee wanneer het RKHVV op de ranglijst alsnog passeert.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |