Home Laatste Nieuws Enorme spanning in titelstrijd 2e klasse G

Enorme spanning in titelstrijd 2e klasse G

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Drie Gelderse clubs kunnen zaterdag kampioen worden van de tweede klasse G en promoveren naar de eerste klasse.

Stand bovenin 2e klasse G:
1. Nivo Sparta 25.48 (+24)
2. Theole 25.48 (+18)
3. Roda Boys 25.47 (+20)
4. Achilles’29 25.40

Programma 25 mei:
Nivo Sparta- Achilles’29
GJS- Theole
GRC’14- Roda Boys

Normaal gesproken heeft Nivo Sparta aan een thuiszege op Achilles’29 voldoende om kampioen te worden en na een jaar terug te keren in de eerste klasse. Achilles’29 heeft kwalitatief misschien wel de beste spelers van de competitie, maar heeft een hele matige uitbalans: de club uit Groesbeek won maar drie uitduels en verloor de laatste vijf wedstrijden buiten Groesbeek. Bovendien is Achilles’29 al geplaatst voor de nacompetitie. Nivo Sparta won de laatste vier wedstrijden in Zaltbommel en is favoriet om op een ongetwijfeld sfeervol Sportpark De Watertoren het eerste kampioensfeest sinds 2019 te vieren.

Theole moet hopen op puntenverlies van Nivo Sparta en zelf de lastige uitwedstrijd tegen GJS winnen. De club uit Gorinchem kan nog vijfde worden, maar ook nog in de nacompetitie belanden en zal een goed resultaat moeten halen. Theole verloor vier van de laatste vijf uitwedstrijden en is dus geen zekerheidje. Dat betekent dat Roda Boys ook nog kanshebber is. De club uit Aalst leek op weg naar de titel, maar verloor zeven punten in de laatste drie wedstrijden en speelt bovendien een lastige uitwedstrijd tegen GRC’14. De thuisclub uit Giessen staat vijfde, maar kan ook nog in de nacompetitie terecht komen en heeft minimaal een punt nodig.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |