Home Arnhem Drietal vecht in vierde klasse D tegen directe degradatie

Drietal vecht in vierde klasse D tegen directe degradatie

District Oost

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In de vierde klasse D viel donderdagavond bovenin de beslissing: SC Millingen werd kampioen. Onderin is het op de laatste speeldag nog wel heel spannend: Roda’28, Blauw Wit en HAVO strijden tegen directe degradatie.

Stand onderin 4e klasse D:
10. FC Jeugd 23.27
11. Roda’28 23.21 (-24)
12. SV Blauw Wit 23.20 (-17)
13. HAVO 23.19 (-26)

Nummers 11 en 12 spelen nacompetitie
Nummer 13 degradeert

Programma zondag 26 mei:
SV Blauw Wit- Germania
HAVO- SV Angeren
Roda’28- Rood Wit

Gezien het puntenaantal en het doelsaldo is de opdracht voor HAVO heel simpel: de derby tegen SV Angeren winnen. Zonder overwinning degradeert de club uit Haalderen normaal gesproken voor het tweede achtereenvolgende seizoen. Bij een remise zou een dikke nederlaag van Blauw Wit de meubels voor HAVO nog kunnen redden, maar die kans is zuiver theoretisch. Roda’28 en Blauw Wit hebben het vermijden van de directe degradatie in eigen hand en weten zat ze met een overwinning via de nacompetitie een reddingsboei krijgen. Roda’28 ontvangt Rood Wit op Sportpark De Boshof. Rood Wit speelt nergens meer om en er is nog een saillant lijntje tussen de clubs uit Winssen en Groesbeek. De huidige trainer van Rood Wit, Rutger Schuijffel, heeft een verleden bij Roda’28 en de toekomstige trainer van Rood Wit, Dinand van Haaren, is nu trainer in Winssen. Voor het Nijmeegse Blauw Wit zou een degradatie ook de tweede op rij zijn, onduidelijk is met welke intentie en motivatie Germania naar Nijmegen komt. De Groesbeekse nummer twee van de ranglijst heeft zich al geplaatst voor de nacompetitie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl