Home Laatste Nieuws Degradatiespook zorgt voor spanning in 4e klasse B

Degradatiespook zorgt voor spanning in 4e klasse B

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Terwijl in de vierde klasse B het Zwolse duo CSV’28 en FC Ulu Spor met VV SEH om de titel voetbalt, gaan vijf clubs met angst en beven de laatste speeldag in. Nacompetitie en de vrees voor degradatie naar de kelderklasse zorgen voor grote belangen en een zinderende ontknoping.

Stand onderin 4e klasse B:
9. VEVO 25.33 (-2)
10. ESC 25.30 (-3)
11. Stroe 25.22 (-20)
12. Lelystad’67 25.22 (-21)
13. VV Elspeet 25.20 (-32)
14. VV Wilsum

10-12 nacompetitie
13-14 degradatie

Strijd om plek negen en tien:
De degradatiestrijd in de vierde klasse B is op te splitsen in twee delen. VEVO en ESC strijden om plek negen en rechtstreekse handhaving, de nummer tien moet de nacompetitie in. VEVO heeft op de laatste speeldag voldoende aan een punt, maar moet in Heerde op bezoek bij titelkandidaat SEH. Bij een nederlaag is de club uit Veessen afhankelijk van het resultaat van ESC. De club uit Elburg heeft bij winst een beter doelsaldo en ontvangt thuis degradatiekandidaat Stroe en moet dus winnen om plek negen te kunnen bereiken.

Strijd om plek elf, twaalf en dertien:
Om niet net als VV Wilsum naar de vijfde klasse te degraderen, hebben VV Stroe en Lelystad’67 aan een punt voldoende. Voetbalbolwerk Stroe in de vijfde klasse zou haast ondenkbaar zijn, maar de dorpsclub met het fraaie sportpark speelt een lastige uitwedstrijd in Elburg tegen ESC dat moet winnen. Lelystad’67 speelt thuis tegen DSV’61, dat als nummer vier van de ranglijst al zeker is van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Een eventuele degradatie zou de derde achtereenvolgende degradatie zijn voor de club uit Flevoland. VV Elspeet heeft duidelijk de slechtste papieren. De club uit de Veluwe moet hopen dat Stroe of Lelystad’67 verliest en bovendien zelf de uitwedstrijd bij het als vijfde geklasseerde Rood-Wit’58 winnen. Wat hoop voor VV Elspeet: Rood-Wit’58 haalde maar twee punten uit de laatste vijf wedstrijden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |