Home Achterhoek 1H: Goede zaterdag voor DZC’68, FC Winterswijk en RKZVC

1H: Goede zaterdag voor DZC’68, FC Winterswijk en RKZVC

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Op de voorlaatste speeldag van de eerste klasse H heeft DZC’68 zich verzekerd van de tweede plaats in de eindstand. De club uit Doetinchem won de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat SV Grol met 7-1 en is nu de eerste ronde van de nacompetitie vrij en speelt de tweede wedstrijd thuis. De vertrekkende spits Jesper Vonk scoorde drie keer.

FC Winterswijk deed goede zaken door thuis met liefst 5-1 van kampioen WHC te winnen, Giaovanni Malawau scoorde tweemaal. FC Winterswijk heeft nu een punt meer dan SVZW, de tegenstander van volgende week. In een rechtstreeks duel om de vierde plaats wordt zaterdag in Wierden beslist welke vereniging zich samen met DZC’68 en NEO voor de nacompetitie plaats. Er is een klein voorbehoud: Stevo heeft nog een kleine kans op de tweede periodetitel. Wanneer de club uit Geesteren de uitwedstrijd tegen DOS’37 wint, DZC’68 in Wezep van WHC verliest en NEO thuis niet van Achilles’12 wint, gaat de nummer vier niet naar de nacompetitie.

RKZVC won de laatste competitiewedstrijd van het seizoen thuis met 2-1 van DOS’37. Hierdoor stijgt de formatie uit Zieuwent naar nacompetitieplek elf en zakt SV Grol naar de twaalfde positie, een rechtstreekse degradatieplek. Op de laatste speeldag moet SV Grol nu thuis van Hulzense Boys winnen om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |