Home Achterhoek Twee Gelderse clubs kunnen maandag kampioen worden

Twee Gelderse clubs kunnen maandag kampioen worden

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

De afgelopen weken werden met AZC (3B), Quick 1888 (3D), VV Gendringen (4C), Keijenburgse Boys (5C), SV Nijmegen (5D), Overasseltse Boys (5E) en SV Terwolde al zeven Gelderse zondagclubs kampioen. Op tweede pinksterdag kunnen ook VIOD en Sportclub Rekken de titel vieren.

Na een spannende strijd met SDOUC en Jonge Kracht blijkt VIOD Doetinchem de meest stabiele ploeg van de derde klasse C. Het talentvolle team van trainer Rudi Vonk kan het geweldige seizoen maandag bekronen met het kampioenschap en twee jaar na de degradatie weer terugkeren in de tweede klasse. VIOD heeft met nog twee duels op het programma een voorsprong van vijf punten op SDOUC en kan op eigen kracht kampioen worden wanneer maandag de thuiswedstrijd tegen subtopper OBW gewonnen wordt. Bij onverwacht puntenverlies is VIOD afhankelijk van het resultaat van SDOUC in Duiven tegen DVV. Op de laatste speeldag krijgt VIOD eventueel in de uitwedstrijd tegen Eldenia nog een herkansing.

In de vijfde klasse B zijn de verschillen beperkt en heeft Sportclub Rekken met nog twee duels op het programma een punt voorsprong op VV Erix en drie punten op Sportclub Neede, ook verschilt het doelsaldo weinig. In theorie kan Sportclub Rekken maandag al kampioen worden wanneer het de uitwedstrijd bij SC Meddo wint, VV Erix in eigen huis van laagvlieger SV Bredevoort verliest en Sportclub Neede thuis niet van middenmoter VV Haaksbergen wint. Meer waarschijnlijk is een ontknoping op de laatste speeldag, Sportclub Rekken van trainer Arno Knapen speelt dan thuis tegen KSV Vragender. Verliest Rekken maandag punten kan VV Erix op matchpoint komen. VV Erix eindigt op zondag 25 mei de competitie met een uitwedstrijd tegen GSV’63 en Neede gaat op bezoek bij DEO.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |