Home Arnhem Ontknopingen zaterdag op laatste speeldag 5e klasse B

Ontknopingen zaterdag op laatste speeldag 5e klasse B

District Oost

door Redactie VoetbalGelderland
1 reacties Foto: Nico Kooij

Zaterdag staat de laatste speeldag van de vijfde klasse B op het programma, de competitie waar VV Hulshorst overtuigend kampioen werd. Zaterdag vallen er nog twee beslissingen:

  • Wie wordt er tweede?

De tweede plaats is van belang voor het schema van de nacompetitie. De nummer twee van de eindstand plaatst zich direct voor de finale van de nacompetitie. De nummer drie van de eindstand moet eerst in de halve finale een lastige  uitwedstrijd spelen tegen de nummer elf van de vierde klasse B, op dit moment VV Stroe. In de finale volgt dan een treffen op neutraal terrein tegen de nummer twee.

De strijd om de tweede en derde plaats gaan tussen De Veluwse Boys en ASV Zuid Arnhem. De Veluwse Boys heeft twee punten meer en een beter doelsaldo (+8) dan Zuid Arnhem. Veluwse Boys en Zuid Arnhem spelen allebei een uitwedstrijd met een vergelijkbare moeilijkheidsgraad bij een middenmoter: GVC- Veluwse Boys en Prins Bernhard- Zuid Arnhem. Normaal gesproken heeft de ploeg uit Garderen voldoende aan een punt om de competitie als tweede te eindigen.

  • Wie gaat met Veluwse Boys en Zuid Arnhem de nacompetitie in?

Het is duidelijk dat WVV Wageningen vierde wordt, die klassering is normaal gesproken voldoende voor een nacompetitieticket. Tenzij een club buiten de top vier een periodetitel wint. Zuid Arnhem en kampioen VV Hulshorst zijn al periodekampioen, in de strijd om de derde periodetitel hebben SCW’23 en VV Oranje Wit Elst nog een kans op een periodetitel. WVV Wageningen moet hopen dat Veluwse Boys van GVC wint en de derde periodetitel veroverd.

Stand 3e periodetitel (zonder Hulshorst en Zuid Arnhem):
1. Veluwse Boys 6.11 (+8)
2. SCW’23 6.10 (+5)
3. Oranje Wit 6.10 (-2)
4. Prins Bernhard 6.8 (+1)
5. Ede/Victoria 6.8 (-3)

Wanneer Veluwse Boys bij GVC wint, eindigt de ploeg niet alleen als tweede maar wint het ook de derde periodetitel. Bij puntenverlies van Veluwse Boys hebben SCW’23 en Oranje Wit een serieuze kans op het periodekampioenschap bij winst. SCW’23 speelt in Apeldoorn tegen ZVV’56, Oranje Wit speelt de zware uitwedstrijd bij VV Hulshorst.

Reageer op dit artikel

1 reacties

Info. 18 mei 2024 - 09:17

Niet de nummer 2 plaatst zich direct voor de finale maar de hoogste periode kampioen en dat is Zuid Arnhem. Qua programma kan Veluwse boys beter die van Hulsthorst overnemen om zo tegen en minder goede 4de klasse te spelen de 1ste wedstrijd.

Reply

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |