Home Achterhoek Ontknopingen zaterdag op laatste speeldag 5e klasse A

Ontknopingen zaterdag op laatste speeldag 5e klasse A

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Zaterdag staat de laatste speeldag van de vijfde klasse A op het programma, de competitie waar Wisch overtuigend kampioen werd. Zaterdag vallen er nog twee beslissingen:

  • Wie wordt er tweede?

De tweede plaats is van belang voor het schema van de nacompetitie. De nummer twee van de eindstand plaatst zich direct voor de finale van de nacompetitie. De nummer drie van de eindstand moet eerst in de halve finale een uitwedstrijd spelen tegen de nummer tien van de vierde klasse A, op dit moment FC Lienden. In de finale volgt dan een treffen op neutraal terrein tegen de nummer twee.

De strijd om de tweede en derde plaats gaan tussen Oranje Blauw en Elistha. Beide clubs staan in punten gelijk, het doelsaldo van Oranje Blauw (+52) is beter dan dat van Elistha (+46). Oranje Blauw speelt zaterdag in Nijmegen echter tegen kampioen Wisch, Elistha gaat op bezoek in Herveld bij het laag geklasseerde SVHA.

  • Wie gaat met Oranje Blauw en Elistha de nacompetitie in?

Het is duidelijk dat SV Leones vierde wordt, die klassering is normaal gesproken voldoende voor een nacompetitieticket. Tenzij een club buiten de top vier een periodetitel wint. Wisch en Elistha zijn al periodekampioen, in de strijd om de derde periodetitel heeft Arnhemse Boys echter nog een kans waardoor Leones buiten de nacompetitie kan vallen.

Stand 3e periodetitel (zonder Wisch en Elistha):
1. Oranje Blauw 6.15 (+18)
2. Arnhemse Boys 6.12 (+9)
3. Leones 6.9

Wanneer Oranje Blauw thuis van Wisch verliest, kan  Arnhemse Boys de derde periodetitel nog winnen en zich ten koste van Leones plaatsen voor de nacompetitie. Arnhemse Boys moet zaterdag dan wel met ruime cijfers de laatste thuiswedstrijd van de competitie winnen van….Leones!

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |