Home Achterhoek Vier Gelderse clubs kunnen zaterdag kampioen worden

Vier Gelderse clubs kunnen zaterdag kampioen worden

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Met WHC Wezep, Veensche Boys, SV Harskamp, Wisch en VV Hulshorst zijn er al vijf Gelderse zaterdagclubs kampioen geworden. Komende zaterdag kunnen csv Apeldoorn, vv Hierden, Nivo Sparta en Sportclub Teuge zich in dit rijtje voegen, maar in het meest waarschijnlijke scenario wordt alleen csv Apeldoorn dit weekend kampioen.

Met een voorsprong van zes punten op SDC Putten en een veel beter doelsaldo is csv Apeldoorn al officieus kampioen van de eerste klasse G. Zaterdag kan de titel ook officieel gevierd worden wanneer het team van trainer Jan Kromkamp de derby bij plaatsgenoot WSV minimaal gelijkspeelt. Mocht csv Apeldoorn verliezen en SDC Putten in Huissen bij RKHVV wel winnen, krijgt csv Apeldoorn op de laatste speeldag met een thuiswedstrijd tegen DTS Ede een herkansing. Maar zeer waarschijnlijk verlaat csv Apeldoorn zaterdag Sportpark De Voorwaarts als kampioen.

Veel spannender is het in de zuidelijke tweede klasse G. Nivo Sparta, Roda Boys en Theole kunnen alle drie nog kampioen worden, maar lijstaanvoerder Nivo Sparta is de enige formatie die zaterdag al kampioen kan worden. De koploper uit Zaltbommel moet dan de uitwedstrijd bij directe concurrent Roda Boys winnen en Theole mag de thuiswedstrijd tegen subtopper SV Houten niet winnen. Zie ook: 2G: Spanning bovenin na winst Theole in gestaakt duel – VoetbalGelderland

VV Hierden kan zaterdag kampioen van de tweede klasse H worden zonder zelf in actie te komen. Concurrent Unicum moet in Lelystad de thuiswedstrijd tegen FC Horst winnen om de beslissing op de laatste speeldag te laten. Verliest Unicum punten is vv Hierden kampioen. Wanneer Unicum zaterdag wel wint, valt de beslissing op zaterdag 25 mei. Hierden wordt dan op eigen kracht kampioen wanneer het thuis van subtopper VV Nunspeet wint. Bij puntenverlies van Hierden kan Unicum met een overwinning in IJsselmuiden op IJVV alsnog kampioen worden.

Sportclub Teuge kan zaterdag kampioen van de vierde klasse D worden en binnen een jaar terugkeren in de derde klasse. De club uit Teuge moet zelf de thuiswedstrijd van middenmoter GVV Eilermark winnen en hopen dat concurrent SV Juliana’32 thuis niet van FC RDC wint. Winnen zowel Teuge als Juliana’32 zaterdag dan volgt de beslissing op de laatste speeldag. Juliana’32 is dan vrij, terwijl Sportclub Teuge in het oosten van het land op bezoek gaat bij Sportlust Glanerbrug. Bij twee overwinningen is Sportclub Teuge sowieso kampioen.

 

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |