Home Achterhoek Teleurstellend resultaat De Graafschap

Teleurstellend resultaat De Graafschap

Snelle uitschakeling in nacompetitie dreigt

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

De Graafschap lijkt in de kwartfinale van de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie uitgeschakeld te worden door ADO Den Haag. De ploeg van trainer Jan Vreman verloor dinsdagavond niet alleen de eerste wedstrijd in een sfeervolle Vijverberg met 2-3, maar het veldspel van de bezoekers uit Den Haag was ook veel beter. Pas in de laatste tien minuten wist De Graafschap met spierballenvoetballen de nodige druk uit te oefenen en kreeg het een makkelijk gegeven strafschop waardoor er nog zicht is op een Gelders feestje bij de return zaterdagavond in Den Haag.

Ondanks een aantal grote kansen voor ADO Den Haag kwam een effectief De Graafschap na een klein kwartier op voorsprong na een hard schot van middenvelder Büttner. De thuisploeg bleef echter moeite houden met de veldbezetting en de sterke linker wingback Absalem kopte na een half uur de verdiende gelijkmaker in: 1-1.

Al snel in de tweede helft moest de wedstrijd stilgelegd worden omdat een supporter van De Graafschap onwel was geworden. De medische staf van De Graafschap was snel ter plekke, waarna scheidsrechter Nagtegaal de wedstrijd weer wilde hervatten. De supporters van De Graafschap- gesteund door de harde kern van ADO Den Haag- maakten echter een krachtig statement en combineerden een ‘Schaam je kapot’ met het gooien van plastic bekertjes waardoor de wedstrijd alsnog gestaakt werd.

ADO Den Haag kwam echter beter uit de kleedkamer en leek via Van Mieghem en Schalk de tweestrijd te beslissen, maar in de slotfase scoorde aanvoerder Fortes de belangrijke 2-3 vanaf de strafschopstip waardoor de terugwedstrijd zaterdagavond in Den Haag nog spannend kan worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |