Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter (48): Keijenburgse Boys- HMC’17

Rubriek scheidsrechter (48): Keijenburgse Boys- HMC’17

door Redactie VoetbalGelderland
1 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

12 mei 2024: Keijenburgse Boys- HMC’17 (1-0)

Ontvangst scheidsrechter: Ik mocht naar Keijenburgse Boys tegen HMC. Heel mooi want er stond nog zeker wat op het spel, waar Keijenburgse Boys vorige week bij VV Wolfersveen al kampioen was geworden, was nu de tweede periode waar HMC ook nog kans op maakt het affiche. Al snel werd ik ontvangen in de bestuurskamer van Keijenburgse Boys waar de kampioensschaal een heel prominent plekje had gekregen. Eerst een foto van de schaal maken en dan een bakkie koffie. Heerlijke ontvangst en toen ook HMC even naar de bestuurskamer kwam, waren de formaliteiten zo gecontroleerd en mochten we van de KNVB-app om 12:30 al voetballen. Maar dat zou nog vroeger zijn dan al was overeen gekomen, we zouden om 13:00 aftrappen omdat er kermis is bij HMC en in de Achterhoek houden we altijd rekening met gezelligheid. Ik heb even kennis gemaakt met Simon, de pupil van de week. Was het 35 jaar geleden zijn vader die pupil van de week was, nu was het de beurt aan zoon Simon. Iedereen een prettige wedstrijd gewenst en daarna ging ik naar de kleedkamer.

Kleedkamer: Een hokje waar de vader van Simon zichzelf 35 jaar geleden ook al omkleedde🤣🤣. Nee, die is flauw maar een likje verf en een schoonmaakbeurt is geen overbodige luxe. Voor de rest is het prima: er staat een tafeltje, twee stoelen, er is een fonteintje met een spiegel erboven en de douche is prima. De toilet was prima schoon, in tegenstelling tot de rest van de kleedkamer- dat was een beetje jammer.

Wedstrijd zelf: Voor de wedstrijd even contact gehad met de leiding van HMC die het een leuk idee vonden om voor de wedstrijd een mooie erehaag te maken voor de kampioen. Een heel leuk gebaar en natuurlijk werk ik als scheidsrechter daar graag aan mee. Ook de pupil van de week heb ik mee laten genieten van de erehaag, geweldig vond hij het om deel uit te maken van de feestelijkheden die HMC voor de kampioen had verzonnen! Toen we ons op het middenveld hadden opgesteld om het publiek wat ondanks Moederdag in grote getalen aanwezig was te bedanken voor hun komst en elkaar een prettige wedstrijd hadden gewenst, was het aan Simon om de keeper van HMC voor het eerst deze wedstrijd te passeren. Schoot hij in eerste instantie nog op de paal, de rebound was de keeper van HMC toch echt te machtig. Na de aftrap was het het eerste kwartier aftasten, het spel ging op en neer en ik had geen idee waar deze wedstrijd heen zou gaan. HMC leek een beetje angstig om de tweede periode te pakken en bij Keijenburgse Boys zat het kampioensfeest nog in de benen. Toen we even een drinkpauze hadden gedaan en de wedstrijd weer hadden hervat, duurde het maar een paar minuten voor Keijenburgse Boys toesloeg. Uit een hoekschop was het een prima kopbal die zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Het laatste kwartier in de eerste helft was HMC op zoek naar de gelijkmaker maar Keijenburgse Boys had het verdedigend prima voor elkaar.

Even pauze en dan de tweede helft een AA-drankje hoor ik de lezers denken, maar nee: bij Keijenburgse Boys hebben ze Gatorade, ook prima 👍 De tweede helft begonnen we met twee wissels en twee ploegen die allebei wat fanatieker uit de kleedkamer kwamen dan dat ze erin gingen. Een prima tweede helft van beide kanten. HMC was de hele tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en Keijenburgse Boys mocht counteren. Bij HMC wilde het balletje maar niet goed vallen, ook net voor het einde van de wedstrijd niet toen de paal nog werd geraakt en bij Keijenburgse Boys ontbrak het aan de scherpte om een van de vele counters erin te schieten. Na 97 minuten floot ik voor het laatst en konden we gaan genieten van een welverdiend biertje. 👍

Kantine: Een prima kantine waar vrijwilligers achter de bar iedereen voorzien van een hapje en een drankje. Waar de breedbeeld-tv aanstaat zodat we ook naar de eredivisie kunnen kijken en waar de toeschouwers nog even een praatje met elkaar kunnen maken.

Consumptie/snack van de club: Ook bij Keijenburgse Boys heb ik fans die mijn verslagje lezen want ook hier kreeg ik in de bestuurskamer al gelijk een balletje gehakt. Heerlijk na zo’n wedstrijd waar de zon onze vriend was en waar het publiek had genoten van een prima wedstrijd. Een bakje koffie voor de wedstrijd, een Gatorade in de rust en na de wedstrijd de nodige sapjes: uitstekend geregeld bij Keijenburgse Boys!

Derde helft: Toen we de bestuurskamer hadden ingewisseld voor de overkapping waar de boys al een drankje aan het doen waren, was het reuze gezellig en kon ik het dan ook niet laten om een kampioenskratje voor de boys te halen. Nog even een drankje gedaan met de spelers en ze daarna een mooi seizoen gewenst in de vierde klasse volgend jaar. Rest mij nog iedereen te bedanken voor een leuke Moederdag!! 🤣🤣Bedankt Keijenburgse Boys en HMC en tot volgend seizoen!

Tip van de scheids: Doe de kleedkamer even een likje verf voor komend seizoen en jullie zijn een prima 4de-klasser!

Reageer op dit artikel

1 reacties

Anoniem 13 mei 2024 - 09:29

We gaan er aan werken Jan maar niet teveel. Hebben nog veel verf nodig voor de nieuwbouw..
Groeten Sv Keijenburgse boys

Reply

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |