Home Achterhoek FC Zutphen dinsdag weer in actie na arbitrale blunder

FC Zutphen dinsdag weer in actie na arbitrale blunder

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

FC Zutphen speelt dinsdagavond het restant van de competitiewedstrijd tegen Oranje Nassau. Het competitieduel in de tweede klasse I werd zaterdag 4 mei met 1-2 gewonnen door de bezoekers uit Almelo, maar de KNVB heeft bepaald dat de laatste tien minuten van de wedstrijd en de blessuretijd overnieuw moeten worden gespeeld door een foutieve wissel van Oranje Nassau.

Bij een 1-2 tussenstand na tachtig minuten krijgt de keeper van Oranje Nassau een rode kaart, waarna een veldspeler wordt gewisseld voor de reservedoelman. Oranje Nassau had echter al het maximale aantal wissels ingezet, waardoor deze wissel onreglementair is. Omdat FC Zutphen ook al een rode kaart had ontvangen, moeten beide clubs in het restant met tien man verder. Bij Oranje Nassau zal alleen het doel door een veldspeler verdedigd moeten worden. De wedstrijd op Sportpark ’t Meijerink in Zutphen begint dinsdag om 20:30. FC Zutphen heeft officieel nog een punt nodig om zeker te zijn van handhaving in de tweede klasse.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |