Home Laatste Nieuws SEH ontsnapt tegen Elspeet

SEH ontsnapt tegen Elspeet

door Redactie
0 reacties

Als je na pakweg 75 minuten spelen met 0-1 achter staat én door een rode kaart ook nog eens met een man minder speelt, lijkt een overwinning heel ver weg. Maar dat er in een voetbalwedstrijd veel kan gebeuren bleek zaterdagmiddag weer eens in Heerde. Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde had de handen vol aan Elspeet, maar wist uiteindelijk in een spectaculair slot dankzij een benutte strafschop diep in blessuretijd ook nog te winnen: 2-1.

Na drie keer de uitslag van 1-1 moest SEH 1 het deze zaterdagmiddag op het eigen sportpark opnemen tegen de nummer dertien op de ranglijst, Elspeet. Met die ploeg hadden de Heerdenaren nog wel een appeltje te schillen, want het heenduel werd teleurstellend met 1-0 verloren. De belangen waren dus groot voor beide teams: SEH wilde als nummer drie winnen om in ieder geval kans te maken op de tweede plek én een gunstiger programma in de nacompetitie. Elspeet had de punten nodig om directe degradatie te voorkomen.

Bij SEH wel enkele wijzigingen ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd, uit tegen DSV ’61. Zo was Jochem Tellegen ziek. Mark Zandvliet nam zijn plek in, waardoor er rechtsachter ruimte was voor Dyon Polkamp. Hij stond na zijn lange enkelblessure voor het eerst dit seizoen weer in de basis bij SEH 1, samen ook met zijn broertje Stan!

Op de bank verder vooral weer veel verdedigers, net als vorige week. De ploeg mist met name aanvallend momenteel de nodige krachten. De omstandigheden waren ideaal voor een mooie pot voetbal en scheidsrechter Ekkel liet op het stroeve en droge kunstgras het spel even na half drie beginnen.

In de eerste helft was SEH de betere ploeg. Dat wil zeggen: het team had het meeste balbezit, zocht het vaakste de aanval en speelde een aantal kansen bij elkaar. Elspeet schroomde niet om met elf man op de eigen speelhelft te verdedigen en probeerde zo nu en dan in de omschakeling of via een standaardsituatie gevaarlijk te worden.

Heel verwonderlijk was het echter niet dat het bij rust nog 0-0 was. De beste kans voor SEH, dat vaak vrij traag en voorspelbaar speelde, was misschien wel voor Cas Haverkamp. Hij schoot na een pass van Mark Zandvliet recht in de handen van de keeper. En Elspeet? Het had één goede kans, na een actie van hoofdrolspeler David Bleijenberg. Spits Niels van der Steege schoot over.

Al snel in de tweede helft waren de kansen groter. Ties van Leeuwen kon moeizaam redding brengen op een schot van Bleijenberg. Aan de andere kant kopte Youp Dil een cornerbal op doelman Joey Visch. Even later een overtreding op Dyon Polkamp vlak buiten het strafschopgebied. Christijan Vonderman zag zijn poging gekeerd worden ten koste van een corner. Daaruit kopte spits Dil de bal vol op de lat.

Na een uur spelen kwamen er twee verse vleugelverdedigers in bij SEH, in de personen van Owen Niemeijer en Hein Dezijn. Niet veel later had Cas Haverkamp een goede kans, maar van dichtbij schoot hij hard over.

Met dik twintig minuten spelen in de tweede helft moest SEH met tien man verder, toen Joël Veldman bij een duel op het middenveld te hard doorging. Scheidsrechter Ekkel toonde hem de rode kaart. Voor Elspeet een goede aanleiding om wat meer uit de schulp te kruipen en op jacht te gaan naar een overwinning.

Een minuut of acht later, in minuut 75, was het dan ook raak. Rechtsbuiten David Bleijenberg, zeker aanvallend gezien de beste man vanmiddag bij Elspeet, ging met de bal naar binnen en schoot het leder met links fraai en hard in de hoek: 0-1.

Het zag er beroerd uit voor SEH, waar gelijk Wessel Berghorst en Michiel de Gooijer na het doelpunt nog in het veld kwamen. Toch gloorde er een paar minuten later weer hoop, toen doelpuntenmaker Bleijenberg op de eigen speelhelft- volgens arbiter Ekkel- te stevig doorging op Niemeijer. Het gevolg: ook rood en weer tien tegen tien.

Vanaf dat moment was het SEH dat vol op jacht ging naar de gelijkmaker en meer. In minuut 82 viel de gelijkmaker. Youp Dil verlengde een ingooi van Hein Dezijn en Mark Zandvliet schoof de bal bij de tweede paal binnen: 1-1.

SEH nam geen genoegen met een gelijkspel en ging door. Elspeet kwam er amper meer uit en leek lamgeslagen. Via wat standaardsituaties en scrimmages vlak voor het doel waren de Heerdenaren tweemaal dichtbij via Rowin Moerenhout, maar de bal mocht er niet in.

Totdat Cas Haverkamp, bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke bal, in minuut 98 opzichtig aan zijn arm werd vastgehouden in het strafschopgebied. Scheidsrechter Ekkel zag het en kon niet anders dan naar de stip wijzen. Christijan Vonderman benutte de penalty: 1-0. Daarna werd er nog een paar minuten gespeeld en was SEH via Youp Dil zelfs nog in de buurt van een derde treffer, maar zijn schot ging over.

Een zeer benauwde en moeizame, maar uiteindelijk wel verdiende overwinning voor SEH. In de stand van 4B verandert er niet veel: de top-drie won. De blauw-witten uit Heerde blijven derde. Volgende week wacht het laatste uitduel in de competitie, in en tegen Stroe. Aanvang: 14.30 uur!

Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Dyon Polkamp (61. Hein Dezijn), Rowin Moerenhout, Christijan Vonderman, Rick Zandvliet © (61. Owen Niemeijer); Timo Borreman (75. Michiel de Gooijer), Mark Zandvliet, Stan Polkamp (75. Wessel Berghorst); Cas Haverkamp, Youp Dil, Joël Veldman.

Bron: vv SEH

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl