Home Laatste Nieuws RKZVC houdt nederlaag beperkt

RKZVC houdt nederlaag beperkt

door Redactie
0 reacties

Thuis kreeg RKZVC met 0-8 een ongenadig pak slaag van de Wierdense ploeg. En hoewel RKZVC vandaag ook niet zo veel in te brengen had, bleef het aantal tegengoals vandaag binnen de perken en dat kan mogelijk nog wel eens van belang zijn.

Afgezien van een schot, dat keeper Rutger Tenhagen met de benen er uit hield, kwam RKZVC het eerste kwartier behoorlijk goed door. Ongeveer met het kwartier kopten de spitsen van SVZW tweemaal in korte tijd een corner een halve meter over waarna het weer tien minuten rustig was. In de 30e minuut was het echter toch nog onverwacht 1-0 voor SVZW. Een slim passje door het centrum van de Zieuwentse verdediging werd door Frank Smit rustig aangenomen en beheerst binnen geschoten. Twee minuten later was het wederom Frank Smit die vrij gespeeld werd en rustig de 2-0 in de verre hoek binnen schoot.

RKZVC had nog niet één fatsoenlijke aanval gehad maar scoorde onverwacht in de 38e minuut de aansluittreffer. Tijn Hoenderboom ontfutselde in de hoek van de zestienmeter bij de opbouw de bal van een verdediger en bereikte Sjors Storkhorst, die daarna onder de keeper door de 2-1 op het bord zette. Twee minuten later ontsnapte RKZVC echter meteen weer aan een grotere achterstand nadat een kopbal via de onderkant van de lat er niet in ging.

Direct na rust kreeg RKZVC een ‘bijna kans’ maar Tijn Hoenderboom kon net niet goed genoeg bij de bal om een nauwkeurige voorzet af te leveren. Daarna ging het spel verder zoals voor rust. SVZW controleerde de wedstrijd volledig en dat leverde in de 50e minuut hun derde goal op. Na een counter diagonaal over het veld werd de volledig vrijstaande rechtsbuien Jasper Groothuis gevonden die de 3-1 in de verre hoek schoot.

RKZVC verdedigde de rest van de wedstrijd wel redelijk goed maar kon niet voorkomen dat SVZW in het kwartier daarna nog wel vier aardige doelpogingen deed. Drie daarvan waren naast het doel en Rutger Tenhagen pakte de vierde poging. In de 76e minuut kreeg Tijn Hoenderboom de enigste echte Zieuwentse kans na rust maar zijn schot vanuit een schuine hoek ging rakelings voorlangs. In de slotminuut van de blessuretijd onderscheidde Rutger Tenhagen zich nog tweemaal. Hij stopte de eerste inzet van dichtbij, daarna tikte hij de rebound knap over de lat.

Vandaag was dus een kansloze missie. Maar volgende week moet het dan in de laatste wedstrijd van de competitie gebeuren tegen DOS ’37, dat zich overigens ook nog niet veilig heeft gespeeld. Grol is de enige ploeg die nog door RKZVC kan worden ingehaald en zij moeten pinksterzaterdag naar de nummer twee, DZC ’68. ALS RKZVC wint en ALS Grol verliest, komt RKZVC in de stand boven Grol. RKZVC is dan uitgespeeld. Bij een gelijkspel van RKZVC en verlies van Grol staan beide ploegen in punten gelijk en geeft het doelsaldo de doorslag. Het doelsaldo is momenteel twee goals in het voordeel van Grol. Grol moet een week later dan nog tegen Hulzense Boys dat ook nog niet veilig staat. We blijven hopen tot het eind.

Zaterdag 18 mei speelt RKZVC om 18.00 thuis tegen DOS ‘37 (Vriezenveen).

Bron: RKZVC

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |