Home Achterhoek Vier Gelderse clubs kunnen zondag kampioen worden

Vier Gelderse clubs kunnen zondag kampioen worden

District Oost

0 reacties Foto: Nico Kooij

Aan het rijtje met Gelderse kampioenen in het zondagvoetbal bestaande uit AZC (3e klasse B), Quick 1888 (3e klasse D), VV Gendringen (4e klasse C), Keijenburgse Boys (5e klasse C) en Overasseltse Boys (5e klasse E) kunnen komende zondag al vier nieuwe clubs worden toegevoegd. VIOD, SC Millingen, SV Nijmegen en SV Terwolde staan op matchpoint.

De titelstrijd in de derde klasse C ging lange tijd tussen VIOD, SDOUC en Jonge Kracht. De club uit Huissen viel als eerste af en inmiddels staat SDOUC ook al vijf punten achter op de koploper VIOD. De ploeg uit Doetinchem van trainer Rudi Vonk was het meest stabiel en leed alleen tegen Spero (2-1) en DVV (0-3) onverwachte nederlagen met- net als vorig seizoen- de geweldige defensie als grootste verschilmaker. Negentien tegentreffers na 23 wedstrijden in een sterke competitie. VIOD speelt zondag zelf in Driel een lastige uitwedstrijd en is bij winst afhankelijk van het resultaat van concurrent SDOUC. De club uit Ulft speelt thuis tegen degradatiekandidaat DDV’23. In het meest waarschijnlijke scenario wordt VIOD op maandag 20 mei thuis tegen OBW kampioen. Op de laatste speeldag speelt VIOD uit tegen Eldenia.

In de vierde klasse D staat zondag de allesbeslissende topper tussen SC Millingen en Germania op het programma. SC Millingen heeft drie verliespunten minder en is bij winst op het eigen Sportpark De Hove kampioen. Bij een gelijkspel moet SC Millingen zeer waarschijnlijk wachten tot 26 mei, op 20 mei is het namelijk vrij en zal Germania normaal gesproken thuis wel van VV Ewijk winnen. SC Millingen sluit de competitie af met een uitwedstrijd in Ewijk. Wint Germania zondag staan beide clubs gelijk  in verliespunten en wordt het doelsaldo waarschijnlijk beslissend. SC Millingen staat op +38, Germania met een wedstrijd minder op +35.

In de vijfde klasse D krijgt SV Nijmegen zondag de derde kans op het kampioenschap. Na puntenverlies tegen SV Loo (2-4) en SV Loil (0-0) is zondag een punt in de thuiswedstrijd tegen het als derde geklasseerde VV Montferland voldoende voor de titel. Bij een nederlaag van SV Nijmegen en een overwinning van concurrent RKSV ’t Peeske in Pannerden bij laagvlieger PSC valt de beslissing op de laatste speeldag. Op tweede pinksterdag speelt SV Nijmegen dan in Zevenaar tegen middenmoter SDZZ en ontvangt ’t Peeske in Beek WVW.

Van de vier titelkandidaten heeft SV Terwolde de grootste kans om zondag al kampioen te worden. De formatie uit Terwolde heeft met nog drie wedstrijden op het programma een voorsprong van negen punten en bovendien een veel beter doelsaldo dan achtervolger VV Hoonhorst. Zondag is een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen subtopper DAVO voldoende voor het kampioenschap van de vijfde klasse F. Bij een onverwachte nederlaag kan puntenverlies van VV Hoonhorst in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Vlisteren ook nog helpen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |