Home Achterhoek Drie Gelderse clubs kunnen zaterdag kampioen worden

Drie Gelderse clubs kunnen zaterdag kampioen worden

0 reacties

In het meest gunstige scenario kunnen csv Apeldoorn, WHC Wezep en Veensche Boys zaterdag kampioen worden en het aantal Gelderse zaterdagclubs met een titel verdubbelen. Harskamp (4A), Wisch (5A) en VV Hulshorst (5B) zijn al kampioen.

In de eerste klasse G lijkt csv Apeldoorn een jaar na de degradatie weer terug te keren naar de Vierde divisie. De club van trainer Jan Kromkamp heeft met nog drie wedstrijden voor de boeg een voorsprong van vier punten op de laatste concurrent SDC Putten. In theorie kan csv Apeldoorn zaterdag in Wijchen kampioen worden wanneer het de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat SC Woezik wint en SDC Putten eerder op de zaterdag drie punten verliest. Dat is niet heel waarschijnlijk want SDC Putten speelt thuis de derby tegen NSC Nijkerk, de nummer voorlaatst. Logischer  is een kampioenschap voor csv Apeldoorn op zaterdag 18 mei wanneer het in Apeldoorn de uitwedstrijd tegen WSV speelt.

In Wezep kunnen de bloemen, de kampioensshirts en de platte kar al wel besteld worden. WHC is met een voorsprong van negen punten op DZC’68 de oppermachtige koploper van de eerste klasse H en heeft zaterdag aan een punt voldoende om als kampioen te promoveren naar de Vierde divisie. WHC speelt om 16:15 in Groenlo tegen degradatiekandidaat SV Grol en heeft alles in eigen hand. Bij een onverwachte nederlaag kan de kampioensvlag later op de dag zelfs nog gehesen worden wanneer DZC’68 in Borne de lastige uitwedstrijd tegen NEO niet wint, dit duel begint om 18:30.

Veensche Boys kan een geweldig seizoen zaterdag bekronen met het kampioenschap van de westelijke tweede klasse B. Met nog drie wedstrijden op het programma staat Veensche Boys zes punten voor op enige concurrent VRC, de club uit Veenendaal werd afgelopen zaterdag in een onderling treffen met 4-2 verslagen. Voor een officieel kampioensfeest in Nijkerkerveen moest Veensche Boys zaterdag meer punten halen dan VRC. De koploper speelt in Utrecht de lastige uitwedstrijd tegen EDO en VRC speelt thuis de derby tegen VVA Achterberg. Veensche Boys krijgt volgende week een mogelijk tweede matchpoint in de thuiswedstrijd tegen VV Lunteren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |