Home Laatste Nieuws Belangrijke overwinning voor Hatto-Heim

Belangrijke overwinning voor Hatto-Heim

door Redactie
0 reacties

Zaterdag 4 mei stond een zeer belangrijke wedstrijd op het programma, sv Hatto-Heim tegen sv Epe. Hatto-Heim wil graag bij de eerste acht eindigen en Epe wil rechtstreekse degradatie ontlopen.

De eerste tien minuten stond Hatto-Heim aardig onder druk doordat Epe er bovenop zat. Epe startte erg gretig en fanatiek aan de wedstrijd maar tot echte kansen leide dit nog niet. Hatto-Heim kroop na een kwartier wat meer uit zijn schulp en het eerste gevaar kwam van Ward Willemsen, die een voorzet van Noah Brommer net over kopte.

Het spel speelde zich hoofdzakelijk af op het middenveld, voor beide doelen ontstond nog weinig gevaar. Rond de 20e minuut werd Jesse Winkelaar aangespeeld in de zestien van Epe en met een speler in de rug speelde hij zich knap vrij en schoot de bal diagonaal bij de tweede paal knap binnen. Zo kwam de thuisploeg op 1-0. Een paar minuten later werd Epe via een snelle uitbraak gevaarlijk. Dewy Gerritsen gaf de bal voor en het was Stefan Lokhorst die de bal inschoot, maar Jorick Mensink redde knap met z’n voeten.

Daarna volgde een grote kans voor Jesse Winkelaar, hij probeerde keeper Bas van Schoonhoven met een bal achter zijn standbeen te passeren maar de keeper redde met z’n vingertoppen. Na een corner van Hatto-Heim werd de bal weggekopt door Tijn Nijhof van Epe en dat resulteerde in een snelle uitbraak.

Stefan Lokhorst speelde Maurits de Jong aan en hij nam de bal op de borst knap mee en met een hard schot ging de bal via de paal het doel in en zo stond het ineens 1-1. Gezien de verhoudingen in het veld was dat niet onterecht. Hatto-Heim was even de weg kwijt en Epe ging net als in het begin van de wedstrijd fanatieker de duels aan dan de geelblauwen.

Na de rust was het Hatto-Heim dat direct goed uit de startblokken kwam. Noah Brommer kopte een voorzet rakelings over de deklat en vlak daarna kreeg Ward Willemsen het op zijn heupen. Hij passeerde een paar spelers en verschalkte keeper Schoonhoven in de korte hoek (het leek erop dat een speler van Epe de bal nog toucheerde) en zo kwam de stand op 2-1. Epe liet het er niet bij zitten en kreeg ook een grote kans. Stefan Lokhorst schoot hard op het doel, maar Jorick Mensink redde wederom erg knap.

Hatto-Heim moest hierna zeer alert blijven op de snelle uitbraken van Epe. Maar ook Hatto Heim bleef het proberen. Twan van Rijssen had na een knappe actie, waarbij hij een paar spelers te passeerde en de bal over de uitkomende keeper Schoonhoven lifte, helaas rolde de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Robin van der Ziel had een mooie actie, hij passeerde ook een paar spelers maar zijn voorzet werd tot corner verwerkt. Epe drong nog meer aan om toch met een punt uit Hattem te vertrekken, maar de verdediging van Hatto-Heim bleef op de been.

Scheidsrechter Procee uit Zwolle, die een goede wedstrijd leidde, floot in de 94e minuut voor het einde. Na afloop bleek dat Hatto-Heim goede zaken lijkt te hebben gedaan, ZZVV speelde 2-2 tegen AGOVV en VV Heerde verloor van WVF met 2-3.

Daardoor blijft rechtstreekse handhaving nog mogelijk, al zijn de geelblauwen naast overwinningen van eigen kant op afhankelijk van (negatieve) resultaten van de directe concurrenten. Zaterdag 11 mei staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma, Hatto-Heim gaat dan op bezoek bij rode lantaarndrager AGOVV, spelend op het prachtige sportpark Berg en Bos in Apeldoorn.

Bron: Hatto Heim

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl