Home Laatste Nieuws SEH in extremis naast DSV ’61

SEH in extremis naast DSV ’61

door Redactie
0 reacties

Dankzij een doelpunt van spits Youp Dil in minuut 95 of 96 van de wedstrijd heeft het eerste elftal van SEH aan de topper tegen DSV ’61 zaterdagmiddag toch nog een puntje overgehouden. De ploeg uit Doornspijk kwam in de loop van de tweede helft op het eigen sportpark op voorsprong en leek daarmee de winnaar te worden, maar dankzij een sterk slotoffensief pakten de Heerdenaren nog een verdiend punt: 1-1.

Met nog vier wedstrijden te gaan was er deze zaterdag weer een zeer belangrijke speelronde in 4B. De complete top zes trof elkaar immers. Voor SEH, de nummer twee, stond er een uitwedstrijd tegen het sterke DSV ’61 op het programma. De ploeg uit Doornspijk stond op positie vier. Het onderlinge verschil was slechts twee puntjes. Wie dit affiche zou winnen mocht nog hopen op het kampioenschap, de verliezer leek in die strijd wel uitgespeeld. Beide ploegen speelden begin december al tegen elkaar in Heerde. Toen werd het 1-1.

Bij SEH wel wat wijzigingen ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd, twee weken geleden tegen WZC. In dat duel viel Sem van Lohuizen bijvoorbeeld met een blessure aan zijn sleutelbeen uit. En Nathan van Dommelen was in de training uitgevallen. Daardoor stond Cas Haverkamp rechtsbuiten en mocht ook spits Youp Dil meedoen vanaf de start. Mark Zandvliet moest het dit keer als rechtsback zijn tegenstander lastig maken.

Op de bank vooral veel verdedigers, waaronder Dyon Polkamp. Hij maakte na een langdurige enkelblessure voor het eerst dit seizoen weer deel uit van het vlaggenschip van SEH. Hij kwam zelfs als invaller nog in het veld!

Onder prima weersomstandigheden floot scheidsrechter Boonstra zo’n vijf minuten na half drie voor het eerst deze wedstrijd, op het niet onaardige natuurgrasveld op sportpark De Haere. Al snel werd het een wedstrijd die alle kanten opvloog, met vooral veel duels en strijdkracht op het middenveld.

Het aantal ingooien was ook beduidend hoger dan de hoeveelheid kansen. Na een fout in de opbouw kreeg Jochem Tellegen al vrij snel een aardige schotkans, maar doelman Dekker was alert. Dat was hij een kleine tien minuten later ook bij een betere poging van dezelfde Tellegen.

Namens DSV kreeg Heshusius al snel geel na een charge op- wederom- Tellegen en daar hoefde de verdediger niet over te mopperen. Scheidsrechter Boonstra nam zeker in het eerste bedrijf een aantal twijfelachtige beslissingen, die niet in het voordeel uitpakte van SEH. Zo werd Veldman in kansrijke positie om onbegrijpelijke redenen afgefloten.

Ook DSV probeerde het. De grootste kans was na zo’n half uur spelen voor Jeffrey Schreurs. Zijn harde schot was een prooi voor doelman Ties van Leeuwen, die even later een kopbal uit een corner simpel kon vangen. Aan de andere kant was Youp Dil ook een paar keer gevaarlijk bij hoekschoppen, maar gescoord werd er niet in het eerste bedrijf: 1-1. Wel kreeg Mark Zandvliet vlak voor de thee nog een gele kaart.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg de teugels aan te trekken. Toch was de eerste kans voor SEH, na een foutieve terugspeelbal. Christijan Vonderman nam de indirecte vrije trap in de zestien en claimde na zijn geblokkeerde schot hands, maar scheidsrechter Boonstra was het daar niet mee eens.

Na een dik uur spelen was daar de voorsprong voor DSV. Ron Hofmeijer werd diepgestuurd, was sneller dan Rick Zandvliet en schoot de bal langs doelman Van Leeuwen in het doel. De keeper had vlak daarvoor al een gevaarlijke poging van topscoorder Patrick Visser gekeerd.

SEH moest aan de bak en wisselde al snel tweemaal, waarbij Dyon Polkamp en Hein Dezijn in de ploeg kwamen. De uitploeg had in die fase geluk dat de natrappende beweging van Veldman geen straf opleverde. Aanvankelijk kreeg DSV nog een grote kans op de 2-0, maar Wilbert van Loo kopte een bal uit een corner rakelings naast. De ploeg was verder in deze fase vooral druk om het spel dood te maken en het tempo uit de wedstrijd te halen.

In de laatste twintig minuten werd het alles-of-niets voor SEH. Christijan Vonderman werd als stormram naar voren gestuurd en Hein Dezijn slingerde veel ballen richting het strafschopgebied van DSV. Ook Michiel de Gooijer en Owen Niemeijer kwamen nog in het veld.

Voor DSV lag er veel ruimte in de omschakeling, maar de ploeg deed er weinig mee. De kansen waren voor SEH. Eerst tweemaal met het hoofd voor Youp Dil en later schoot Christijan Vonderman één op één met de doelman rakelings naast. De wedstrijd leek beslist, maar in de blessuretijd kregen de Heerdenaren nog een paar corners, waarbij ook keeper Van Leeuwen mee naar voren ging. De doelman was zelf ook dicht bij een treffer, maar een hoekschop later was het wel raak: de boomlange Youp Dil kopte via de onderkant van de lat binnen. Verdediger Heshusius wilde dat nog met de hand voorkomen, maar had geen succes: 1-1.

Er was nog even te spelen en bij een overtreding vlak buiten het strafschopgebied kreeg Michiel de Gooijer geel. Patrick Visser nam de vrije trap, maar deze ging recht in de muur. Na zo’n zeven minuten blessuretijd was het afgelopen: 1-1. Voor de derde maal op rij deze eindstand voor SEH.

Op basis van het aantal kansen geen gekke uitslag, al zal SEH gezien de late gelijkmaker de morele winnaar van vanmiddag zijn. Al moet daarbij wel worden aangetekend dat concurrenten FC Ulu Spor en CSV’28 wonnen, waardoor de ploeg zakt naar positie drie en de achterstand op koploper is opgelopen naar drie punten. Volgende week wacht voor SEH een thuisduel tegen Elspeet. Aanvang: 14.30 uur!

SEH: Ties van Leeuwen; Mark Zandvliet, Rowin Moerenhout, Christijan Vonderman, Rick Zandvliet © (76. Michiel de Gooijer); Timo Borreman, Stan Polkamp (66. Hein Dezijn), Jochem Tellegen; Cas Haverkamp (76. Owen Niemeijer), Youp Dil, Joël Veldman (66. Dyon Polkamp)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl