Home Laatste Nieuws Groesbeekse Boys heeft nieuwe trainer gevonden

Groesbeekse Boys heeft nieuwe trainer gevonden

0 reacties

Rutger Schuijffel wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Groesbeekse Boys. De 46-jarige trainer uit Wijchen is momenteel in Groesbeek werkzaam bij vierdeklasser Rood Wit en was in het verleden onder meer actief bij Kolping Dynamo, SC Woezik, Achates, SCE, Roda’28 en SCP.

Groesbeekse Boys moest op zoek naar een nieuwe trainer omdat het ondanks een doorlopend contract tot 2025 vorige maand per direct afscheid nam van trainer Michael Brussen. Groesbeekse Boys staat achter kampioen Quick 1888 momenteel op de tweede plaats van de zuidelijke derde klasse D en lijkt nagenoeg zeker van een plek in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Assistent-trainer Thom Jochoms maakt samen met Frank Klaassen en Henk Rikken dit seizoen af.

Schuijfel is blij met zijn nieuwe club: ,,Groesbeekse Boys ken ik als een stabiele goed georganiseerde club met een positief voetbalverhaal. Een club met veel beleving waar ook het familiaire gevoel echt bestaat. Groesbeekse Boys zit nu in een positieve flow, maar voor mijn periode bij de club maakt het mij persoonlijk niet veel uit of we in de tweede of derde klasse gaan starten. De doelstelling is om door te groeien met de huidige selectie met ruimte voor eigen spelers, ook uit het tweede en de jeugd. In het verleden ben ik verband met de balans tussen privé en werk gestopt als trainer, maar ik vind het toch erg leuk om voor de groep te staan. Ook in mijn werk als commercieel directeur van CSC Sport ben ik actief in de voetballerij, rond de aanleg van natuur- en kunstgrasvelden. Voetbal zit in mijn DNA.”

Namens de club is bestuurslid Martin Bouten van de technische commissie uiteraard tevreden met de nieuwe trainer: ,,Wij kennen Rutger van een eerdere sollicitatie en toen heeft hij al een positieve indruk achtergelaten. Wij hebben zelf contact met Rutger opgenomen omdat wij denken dat hij perfect in ons profiel past. In het verleden is gebleken dat een trainer bij Groesbeekse Boys verder moet kijken dan alleen het eerste elftal en goed om moet kunnen gaan met het dorpsgevoel. Rutger heeft bij SC Woezik een belangrijke rol gespeeld in de jeugdopleiding en bij een aantal dorpsclubs als SCP, Roda’28 en Achates succesvol gewerkt. Bovendien zien we dat hij nu bij Rood Wit in Groesbeek de zaken ook snel op de rit heeft gekregen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |