Home Achterhoek Gelderse clubs die horizontaal overstappen in promotie/degradatiestrijd

Gelderse clubs die horizontaal overstappen in promotie/degradatiestrijd

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

De KNVB heeft een lijst van 28 clubs gepubliceerd die aan het einde van dit seizoen overstappen van de zondag naar de zaterdag. Onder deze 28 clubs zitten vijf verengingen uit district Oost, waarvan drie clubs uit Gelderland:
Concordia Wehl
FC Jeugd
Robur et Velocitas

Concordia Wehl en Robur et Velocitas komen dit seizoen uit in de derde klasse van het zondagvoetbal en hun prestaties van dit seizoen (promotie, handhaving, degradatie) bepalen in welke klasse zij volgend seizoen ingedeeld worden. Ook de Edese vierdeklasser FC Jeugd stapt van de zondag over naar de zaterdag, om zo meer derby’s te kunnen spelen.

Robur et Velocitas:
De Apeldoornse club eindigt waarschijnlijk op de tweede plaats in de derde klasse B en heeft zich als periodekampioen al geplaatst voor de nacompetitie. Promoveert Robur et Velocitas via de nacompetitie zal het volgend seizoen in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal uitkomen. Wordt het in de nacompetitie uitgeschakeld, stroomt Robur et Velocitas als derdeklasser in het zaterdagvoetbal in.

Concordia Wehl:
De club uit Wehl staat momenteel op een veilige negende plaats in de derde klasse C. De onderlinge verschillen aan de onderkant van de ranglijst zijn minimaal, dus Concordia Wehl zal in het resterende programma (thuis tegen DVV en Spero en uit tegen DDV’23 en GVA) nog voldoende punten moeten halen om de nacompetitie te ontlopen. Lukt dit speelt Concordia Wehl volgend seizoen in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Bij degradatie via de nacompetitie zal de club uit Wehl volgend seizoen als vierdeklasser het zaterdagdebuut moeten maken.

FC Jeugd:
De club uit Ede staat momenteel op de negende plaats in de vierde klasse D en heeft een redelijke buffer van zeven verliespunten naar de nacompetitieplaatsen elf en twaalf. In theorie zou FC Jeugd zich als de nummer vier van de competitie ook nog kunnen plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse, maar zeer waarschijnlijk handhaaft de club uit Ede zich in de vierde klasse en zal het volgend seizoen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal instromen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |