Home Achterhoek AZC dankzij late goal nu al kampioen

AZC dankzij late goal nu al kampioen

door Redactie VoetbalGelderland
2 reacties Foto: Nico Kooij

Dankzij de winnende goal van Felix Mulder in de blessuretijd is AZC kampioen geworden van de derde klasse B. Het was niet meer de vraag of de zondagclub uit Zutphen kampioen zou worden, maar wanneer. Het stugge Witkampers leek de Zutphense feestvreugde uit te stellen, maar dankzij het late doelpunt van Mulder kreeg de geplande feestvreugde zelfs een extra ontlading.

Na de 1-0 overwinning van AZC op concurrent Robur et Velocitas van twee weken geleden was de spanning uit de titelstrijd, maar door de 1-0 zege op Witkampers kon het team van de vertrekkende trainer Tom Polman het kampioenschap van de derde klasse B zondag al vieren. Na de degradatie van 2023 volgt dus direct de promotie in 2024.

Met 59 punten uit 23 duels, een voorsprong van twaalf verliespunten op de eerste concurrent Robur, de meest gescoorde doelpunten (72) en de minste tegentreffers (18) zal er geen enkele discussie zijn of het kampioenschap terecht is.

Reageer op dit artikel

2 reacties

Anoniem 28 april 2024 - 22:05

Volgens mij was niet Sportclub Lochem maar Witkampers de tegenstander van AZC vanmiddag.

Reply
Gordon 28 april 2024 - 23:02

15 punten

Reply

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |