Home Achterhoek 1H: Degradatiezorgen SV Grol en RKZVC nemen toe

1H: Degradatiezorgen SV Grol en RKZVC nemen toe

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In de eerste klasse H werden zondag alvast twee wedstrijden gespeeld: FC Winterswijk won in Groenlo met 0-1 van SV Grol en RKZVC kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 remise tegen concurrent Stevo. Door deze resultaten nemen de degradatiezorgen voor RKZVC en SV Grol toe.

FC Winterswijk had de 0-1 overwinning op SV Grol te danken aan twee invallers: op aangeven van Jelle Koenders scoorde Martijn Veldhuis in de tweede helft de enige goal. FC Winterswijk blijft vierde en houdt uitzicht op de nacompetitie. Voor SV Grol kwam de nederlaag heel slecht uit, rechtstreekse handhaving is onmogelijk geworden en ook de nummers negen en tien lijken uit zicht. De strijd om plek elf en twaalf- nacompetitie of degradatie- gaat tussen SV Grol en RKZVC.

De club uit Zieuwent is dichtbij een tweede achtereenvolgende degradatie. Op Sportpark De Greune Weide kwam RKZVC na een 0-1 achterstand via aanvoerder Bart te Focht en invaller Thieme Terhaerdt op voorsprong, maar in de slotfase kwam Stevo terug tot 2-2.

Stand onderin 1e klasse H:
8. DOS’37 20.28
9. Hulzense Boys 21.24 (-13)
10. Stevo 21.23 (-16)
11. SV Grol 21.18 (-20)
12. RKZVC 22.17 (-24)
13. Dalfsen 20.6

9-11 nacompetitie
12-13 degradatie

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |