Home Achterhoek 4C: Spannend gevecht tegen degradatie

4C: Spannend gevecht tegen degradatie

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Op de aanstaande kampioen VV Gendringen na zijn de verschillen in de vierde klasse C beperkt. De spanning in de competitie is verschoven naar de onderkant waar SC Rijnland, SV Kilder en Sprinkhanen tegen rechtstreekse degradatie strijden. De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie, nummer 13 degradeert rechtstreeks. Opvallend is dat SV Basteom nog maar twee competitiewedstrijden hoeft te spelen terwijl SC Rijnland nog vijf wedstrijden tegoed heeft.

Stand onderin 4e klasse C:
8. SV Basteom 22.26 (-5)
9. GWVV 20.24 (-19)
10. Ulftse Boys 20.23 (-10)
11. SC Rijnland 19.18 (-8)
12. SV Kilder 20.18 (-8)
13. Sprinkhanen 21.17 (-31)

Zondag staat de rechtstreekse confrontatie tussen Ulftse Boys en GWVV op het programma, de winnaar neemt afstand van de degradatiezone. SV Kilder (bij Pax) en SC Rijnland (bij SC Doesburg) spelen lastige uitwedstrijden, Sprinkhanen is vrij.

Resterend programma:
SC Rijnland
Thuis: Sprinkhanen, Groessen, Gendringen
Uit: SC Doesburg, Ulftse Boys

SV Kilder
Thuis: Sprinkhanen, FC Dinxperlo
Uit: Pax, SV Basteom

Sprinkhanen
Thuis: geen
Uit: SC Rijnland, SV Kilder, GWVV

Gezien het laagste aantal punten, minste aantal te spelen wedstrijden en slechtste doelsaldo is Sprinkhanen de grootste degradatiekandidaat. De club uit Nieuw-Dijk van de vertrekkende trainer Ico Bod speelt geen thuiswedstrijden meer, maar treft nog wel alle directe concurrenten en zal daarnaast afhankelijk zijn van de prestaties van Kilder en Rijnland. De verliezer van het duel Ulftse Boys-GWVV moet ook naar beneden kijken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl