Home Achterhoek 3C: Ontknoping om kampioenschap en nacompetitieticket

3C: Ontknoping om kampioenschap en nacompetitieticket

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

De derde klasse C is dit seizoen een van de meest aantrekkelijke competities van district oost. Vrijwel alle clubs spelen om het kampioenschap, een plek in de nacompetitie of tegen degradatie. De strijd om het kampioenschap leek aanvankelijk een duel tussen VIOD, SDOUC en Jonge Kracht te worden, maar de club uit Huissen verloor verloor vlak na de winterstop zeven punten in drie duels en moet nu via de nacompetitie op jacht naar de felbegeerde promotie naar de tweede klasse.

Stand aan kop 3C:
1. VIOD 22.54 (+37)
2. SDOUC 21.49 (+31)
3. Jonge Kracht 21.45 (+28)
4. OBW 22.39 (+11)
5. DVOL 22.38  (+9)
6. DVV 22.32

VIOD
Thuis: DVOL, OBW
Uit: Driel, Eldenia

SDOUC
Thuis: DDV’23, GVA
Uit: Jonge Kracht, DDV’23, DVV

Jonge Kracht
Thuis: SDOUC, Driel
Uit: GVA, DVOL, OBW

Hoewel VIOD geen makkelijke wedstrijden meer heeft, is de koploper uit Doetinchem favoriet voor de titel. Wanneer SDOUC zondag in Huissen Jonge Kracht weet te verslaan, zal de strijd om het kampioenschap waarschijnlijk tot en met de laatste speeldag duren.

Plek 4/5:

Normaal gesproken gaat de strijd om het het derde nacompetitieticket tussen OBW en DVOL. De club uit Zevenaar heeft een voorsprong van een punt. Het resterende programma in de laatste vier wedstrijden:

OBW
Thuis: RKTVC, Eldenia, Jonge Kracht
Uit: VIOD

DVOL
Thuis: Jonge Kracht, DVV
Uit: VIOD, DDV’23

Beide clubs spelen zowel nog een thuiswedstrijd tegen Jonge Kracht als een uitduel tegen VIOD. Met in totaal drie thuiswedstrijden is het resterende programma van OBW iets gunstiger. DVOL zal dus bonuspunten moeten pakken tegen de top drie clubs.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |