Home Achterhoek Drie Gelderse clubs kunnen zondag kampioen worden

Drie Gelderse clubs kunnen zondag kampioen worden

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Nadat MVV’29 al eerder kampioen van de 3e klasse A is geworden, kunnen AZC, Quick 1888 en VV Gendringen zondag ook kampioen worden. Doordat concurrent Robur et Velocitas donderdagavond van SML verloor, heeft AZC zondag aan een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Witkampers voldoende om kampioen te worden van de derde klasse B. De club uit Zutphen van de vertrekkende trainer Tom Polman keert dan na een jaar terug in de tweede klasse.

Het Nijmeegse Quick 1888 heeft ook een ideale uitgangspositie om zondag kampioen te worden van de zuidelijke derde klasse D: een thuiszege op middenmoter RKSV Venhorst is voldoende voor het kampioenschap voor de ploeg van trainer Bram Remkes. Na de degradatie in 2022 keert de roodzwarte formatie uit Nijmegen dan na twee seizoenen terug in de tweede klasse.

VV Gendringen kan zonder zelf in actie te komen zondag kampioen worden van de vierde klasse C. Het elftal van trainer Steven Verheijen is afhankelijk van het resultaat van concurrent Pax. Wanneer Pax zondag de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat SV Kilder niet wint, is Gendringen kampioen. Wint Pax wel kan Gendringen op 5 mei zonder te spelen kampioen worden wanneer Pax inhaalt tegen HC’03. Bij twee zeges van de club uit Hengelo kan Gendringen op 12 mei in Varsselder op het voetbalveld kampioen worden door minimaal een punt te pakken tegen GWVV.

Deze zondagclubs kunnen dit weekend kampioen worden:
3e klasse B: AZC
3e klasse D: Quick 1888
4e klasse C: VV Gendringen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |