Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter (46): SDOUC 2- SC Bemmel 2

Rubriek scheidsrechter (46): SDOUC 2- SC Bemmel 2

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

21 april 2024: SDOUC 2- SC Bemmel 2 (1-2)

Ontvangst scheidsrechter: Ik mocht naar SDOUC tegen  SC Bemmel, twee tweede elftallen die hun wedstrijden in de hoofdklasse spelen. Om 11:30u stond de aftrap gepland, dus ik kwam om 10:30u de kantine binnen gelopen waar al een delegatie van beide verenigingen aanwezig was. ‘Hoi scheids, bakkie koffie doen?’ ‘Graag!’ antwoordde ik. Even kort een voorstelrondje gedaan, waar ik vandaan kom en in welke klasse ik normaal mijn wedstrijden fluit en toen gevraagd of iemand me naar de kleedkamer wilde begeleiden. Dit alles ging prima, er werd nog even gevraagd wat ik in de rust wilde drinken. Prima voor elkaar bij SDOUC!

Kleedkamer: De kleedkamer deelde ik met andere scheidsrechters. Dat ging prima, de kleedkamer was groot genoeg voor zeker drie man. En de benodigdheden zoals een stoel voor iedereen en genoeg haakjes voor de kleding waren ook voldoende aanwezig.

Wedstrijd zelf: De warming-up en de pasjes controle even op een ander veldje gedaan omdat er op het hoofdveld nog een andere wedstrijd gespeeld werd. Toen deze afgelopen was beide teams naar het veld begeleid waar we om 11:30u konden beginnen aan onze match. Een wedstrijd met in het begin veel verbaal commentaar waar ik meerdere malen op moest acteren. Dom, want het enige wat je ermee bereikt is dat je jezelf uit de wedstrijd haalt. Toen SDOUC na 20 minuten op een 1-0 voorsprong kwam, was dan ook de frustratie groot bij Bemmel en het duurde even voor ze weer het balletje lekker rond speelde. Ze hadden al geruime tijd het betere van het spel en de 1-1 bleef dan ook niet lang uit. Toen we na de rust terug op het veld kwamen was het verbale commentaar onder controle en werd er lekker rond getikt zoals je mag verwachten van ploegen die hoofdklasse spelen. Na 10 minuten in de tweede helft maakte Bemmel een schitterende goal, een prima kopbal waar de keeper van SDOUC niet meer aankwam. SDOUC creëerde nog wel een aantal kansen in het restant van de wedstrijd, maar tot scoren kwamen ze niet meer. Na 95 minuten blies ik voor het einde van de wedstrijd en konden we met z’n allen gaan genieten van het eerste elftal.

Kantine: Prima grote kantine met groot beeld tv waar de voetbalwedstrijden van die dag te zien zijn. Veel vrijwilligers achter de bar. En een mooi terras vanwaar je zo op het hoofdveld kijkt.

Derde helft: Een derde helft kan bij SDOUC best een feestje zijn, alleen dit keer was er verloren en dan is het toch altijd wat gezapig.

Consumptie/snack van de club: Een kopje koffie voor de wedstrijd, een AA-drankje in de rust en een balletje mayo en een skuumkop (Texels biertje) na de wedstrijd. Ik zeg prima, zeker voor een tweede elftal. 👍

Bedankt SDOUC en SC Bemmel voor weer een mooie zondag!

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |