Home Betaald VoetbalVitesse Achttien punten in mindering voor Vitesse

Achttien punten in mindering voor Vitesse

door Redactie
0 reacties

De onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB heeft Vitesse een sanctie opgelegd van 18 wedstrijdpunten in mindering. De Arnhemse club krijgt deze straf vanwege het meermalen niet voldoen aan de eisen uit het licentiereglement, gedurende een langere periode.

De hoogte van de sanctie is gebaseerd op uitzonderlijke ernst en omvang van de overtredingen van het licentiesysteem. Het gaat hierbij onder meer om het verstrekken van onjuiste informatie die van belang was voor het forensisch onderzoek naar mogelijke overtreding van de sanctiewetgeving en om het achterhouden van informatie van belang voor de beoordeling van de continuïteit van Vitesse.

Daarnaast oordeelt de licentiecommissie de komende periode nog over andere mogelijke overtredingen. In dit verband wordt eerst extra informatie van Vitesse afgewacht. De licentiecommissie treedt opnieuw naar buiten indien aanvullende sancties worden opgelegd.

Ook heeft de licentiecommissie een reactie gegeven op het door de club ingediende herstructureringsplan. Op dit moment is de licentiecommissie in afwachting van de ontvangst van een aangepast plan. Voor zover er nog openstaande zaken zijn, zal de licentiecommissie op korte termijn hierover besluiten.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl