Home Betaald VoetbalN.E.C. Weetjes over N.E.C.- AZ

Weetjes over N.E.C.- AZ

door Redactie
0 reacties Foto: Archief Mischa Keemink

Op zaterdag 28 april speelt N.E.C. tegen AZ. Daarvoor moet de club uit Alkmaar afreizen naar Nijmegen. In het Goffertstadion treffen de twee clubs elkaar weer voor het eerst na het verlies van AZ op N.E.C. in december 2023. Statistisch gezien zou AZ wel een potje moeten kunnen breken, aangezien de club inmiddels 52 punten heeft verzameld en N.E.C. 46 punten mocht noteren. Maar: garanties zijn er nooit in het voetbal.

AZ zit in crisismodus

Bij de Kansino formatie is er een vormcrisis gaande. De laatste tijd speelt de club een wat inspiratieloze vorm van voetbal. Zo kwam het in februari 2024 niet verder dan 0-0 tegen Almere City. Voor de Alkmaarders lijkt elke wedstrijd tegenwoordig een worsteling te zijn, en dat kostte trainer Pascal Jansen al de kop. Toch durven we er nog geen weddenschap op af te sluiten dat N.E.C. AZ met twee vingers in de neus voorbij gaat.

De kans op een Eredivisietitel is voor de Alkmaarders dan ook een bijna onbereikbare droom. De kans dat PSV en Feyenoord nog grote fouten gaan maken zijn heel klein, vooral nadat Feyenoord met 6-0 Ajax verpulverde. Het zal niet voor een grotere motivatie zorgen bij AZ.

Voor N.E.C. is het een kwestie van zoveel mogelijk punten pakken om een respectabele plek in het klassement te bereiken. Uiteraard is plek 5 niet slecht, maar AZ voorbijgaan zou toch een mooie prestatie zijn.

Eindelijk weer winst voor AZ?

AZ kan wel weer een keer een gewonnen wedstrijd gebruiken, maar N.E.C. zal alles op alles zetten om nog een keer te laten zien dat het toch echt de betere club is. Nog een keer AZ verslaan zal de club uit Alkmaar behoorlijk pijn doen.

De nummer 4 en nummer 5 tegen elkaar laten spelen biedt uiteraard garantie voor een spannende pot. De Griekse topscorer Vangelis Pavlidis is de favoriet bij AZ.

De twee clubs hebben al een lange geschiedenis met elkaar. Ze speelden voor het eerst tegen elkaar in 1968. De wedstrijd eindigde toen in een gelijkspel, met 1-1. AZ heeft nog een klein trauma aan NEC, nadat de Alkmaarders met een nederlaag van 1 – 2 terug de spelersbus ingingen in december 2023.  In totaal wonnen de Nijmegenaren 5 keer tegen de Alkmaarders, er werd 7 keer gelijk gespeeld en 8 keer verloren.

De geblesseerden

Aan de zijde van N.E.C zullen we het zonder Yvandro Borges Sanches, Kas de Wit, Dirk Proper en Bas Dost moeten doen. Aan de zijde van AZ kampt Sam Westerveld nog met een meniscusblessure, en ook Mayckel Lahdo is geblesseerd, evenals Lequincio Zeefuik. Bruno Martins Indi is weer in training na een rugblessure.

Hoop voor de achterban

AZ wil winnen om de kans op Europees voetbal te vergroten, en N.E.C. wil zich graag veiligstellen in de Eredivisie. Zit er nog een kleine revanche in, dan zal dat zeer goed vallen bij de fanbase van N.E.C. Veel rivaliteit is er niet tussen beide clubs, maar ze hebben wel beiden een grote en loyale aanhang. Kijken we naar wedstrijden uit het verleden, dan waren dat altijd spannende potten. Dat geeft hoop voor de 28e.

Daarnaast is de Bloedkuul (voor niet-Nijmegenaren: ‘het Goffertstadion’) met recht een van de meest sfeervolle stadions van Nederland te noemen. Wat dat betreft, weten we zeker dat het 28 april een leuke wedstrijd wordt om naar te kijken, en anders kun je altijd nog met volle teugen genieten van het stadion zelf. Maar voor de Gelderlanders hopen we uiteraard op winst.

Reageer op dit artikel

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl