Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter (44): SV Loo- SV Loil

Rubriek scheidsrechter (44): SV Loo- SV Loil

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

7 april 2024: SV Loo- sv Loil (4-2)

Ontvangst scheidsrechter: Manchester United – Liverpool, Galatasaray- Fenerbahce en natuurlijk Feyenoord-Ajax. Allemaal topwedstrijden en wij mochten in het voorprogramma aftrappen Loo-Loil om 14:00, nou iets later dan want de gasten uit Loil waren de shirtjes vergeten. Na een fijne ontvangst door Willem die mij voorzag van een lekker bakkie koffie en een kennismaking met de pupil van de week bracht Willem me naar de kleedkamer.

Kleedkamer: Hier wordt er zelfs rekening mee gehouden dat een scheidsrechter weleens een fluitje of een horloge vergeet. Trots liet Willem mij de kleedkamer zien: alles lag klaar en de kleedkamer was voorzien van alles wat een scheidsrechter nodig heeft. Nog even vroeg hij wat ik in de rust wilde drinken: ‘een AA-drankje aub’! ‘Ook nog een Spa blauw erbij, want het is warm weer!’ zei Willem, ik lachte en stemde in. Heerlijk van die mensen die meedenken. Al snel kreeg ik de spelers door die zouden gaan spelen: veel geblesseerden, dat viel me al gelijk op. Na wat controle vragen wist ik dat het goed zat en heb ik mijn goedkeuring gegeven op papier. Konden we beginnen, de administratie was weer op orde! Nog even naar buiten voor de wedstrijd en al snel had ik door dat het niet makkelijk zou worden om een goede wedstrijd op deze veldmat af te werken. De netten in de doelen zagen er prima uit en de omgeving was veilig bevonden. Nog even naar de kleedkamer voor de laatste aanwijzingen en om de wedstrijdshirtjes aan te trekken. Iedereen was klaar en onder leiding van de pupil van de week liepen we het veld op. Even opstellen op het middenveld, klappen naar het publiek als dank voor hun komst en de pupil de aftrap laten doen zodat hij kon scoren voor zijn Loo. En dat lukte! Al slalommend ging hij de verdediging van Loil voorbij, waarbij hij ook nog iemand een schitterende panna gaf. Bij het goal gekomen, plaatste hij de bal met een prima schot achter de keeper van Loil. Nog even de toss en het praatje met de assistenten en we konden eindelijk beginnen.

Wedstrijd zelf:  Om iets over twee trapten we af en wat ik al dacht voor de wedstrijd bleek al snel de waarheid te worden: slordig voetbal, een lager tempo dan bij de veteranen maar toch twee doelpunten. Nou zou ik kunnen zeggen dat het wat ketsers waren van de keeper van Loil, maar dat is iets te goedkoop want de derde doelman van Loil stond op doel na blessures van de eerste en tweede keeper. En als je als ploeg dat dan weet en je weet dat hij wind tegen heeft dan ga je proberen op te bouwen en niet iedere keer je keeper een lange bal laten trappen. We gingen rusten met een 2-0 stand en ik citeer een speler met wie ik samen het veld af liep: ‘ik ben benieuwd naar je verhaaltje scheids, want hier kun je toch niets van maken.🤣🤣’ en hij had gelijk. Maar gelukkig hadden we nog een tweede helft.

Na een kwartiertje rust en trainers die de boel even op scherp hadden kunnen zetten, begonnen we de tweede helft zoals de eerste was geëindigd: futloos en inspiratieloos. Het enige verschil was dat nu de keeper aan de andere kant in de fout ging. Zou het dan toch zoveel uitmaken dacht ik nog: wind mee of wind tegen? Eindelijk was daar het eerste hoogtepunt van de wedstrijd, een heerlijke 2-2! Een schitterend boogballetje over de keeper. Je denkt nu misschien de wedstrijd is omgedraaid, maar nee: het enige wat draaide gedurende de wedstrijd was de wind. Dus toen de wind weer in het voordeel van Loo draaide, kregen zij dan ook de kansen en viel snel na de 2-2 de 3-2. ‘Lekker voordeel gegeven scheids!’ riep nog iemand van Loo, toen we weer terug liepen naar het middenveld. Vanaf nu was het Loil dat met alles wat ze hadden, probeerden nog de 3-3 te forceren. Goede wissels van beide kanten kwamen de wedstrijd ten goede en even dacht Loil aan een penalty. Ook ik had het fluitje al in de mond, maar nog net zag ik dat de speler van Loil struikelde over z’n eigen benen. Toen uit één van de velen afgeslagen aanvallen van Loil een counter van Loo voor de 4-2 zorgde, was het verzet gebroken. Gelukkig zat de tijd erop en de 3 minuten blessuretijd hoefde niet meer zo nodig van de spelers. Prima, dan maken we er een eind aan. Na 90 minuten floot ik voor het laatst en nu maar genieten van al die grote wedstrijden.

Kantine: Een heerlijke kantine waar de eerste topper al aan stond op een breedbeeld televisie en waar met een DJ de sfeer er al snel goed inzat.

Derde helft: Een prima derde helft waar Willem nog even grapte dat er geen balletjes gehakt meer waren. Dit had zeker De Gelderlander gehaald want die waren er ook en die waren nog aan het vissen voor een mooi verhaal😉👍Heerlijk Willem, bedankt voor alle goede zorgen!

Consumptie/snack van de club: Een kopje koffie voor de wedstrijd, een AA-drankje en een Spa blauw in de rust. Een pornoschaaltje, een balletje gehakt en de nodige sapjes na de wedstrijd. Een scheidsrechter komt niets te kort bij Loo!

Bedankt Loo & Loil voor weer een gezellige zondag en een zeer sportieve wedstrijd ⚽️⚽️👍

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |