Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter (43): VV Etten- NVC Netterden

Rubriek scheidsrechter (43): VV Etten- NVC Netterden

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

24 maart 2024: VV Etten- NVC Netterden (4-2)

Ontvangst scheidsrechter: Een mooi affiche: Etten tegen NVC! Tijdens mijn voorbereiding kwam ik op de website van Etten het volgende tegen: Er wordt op Sportpark De Treffer om 14.00 uur afgetrapt en door de KNVB is de regionaal wereldberoemde scheidsrechter Jan Blaauw als leidsman aangesteld. Als je dit leest tijdens de voorbereiding op de wedstrijd dan weet je dat de lat hoog ligt voor je. Maar geen probleem: ik hou hiervan en de lat mag best wat hoger gelegd worden! Vooral ook omdat er bewust of onbewust het nodige vertrouwen uit spreekt.

Zondag om 13 uur kwam ik het sportpark op lopen. Eenmaal binnen in de kantine meldde ik me bij de barjuffrouw die mij gelijk voorzag van een bakje koffie. De spelers zaten nog in de bestuurskamer en hadden hun bespreking nog niet afgerond dus ik bleef nog even aan de bar zitten. Hier kreeg ik de sleutel van de kleedkamer al en werd er gevraagd wat ik in de rust wilde drinken. De spelers van Etten waren inmiddels klaar met hun bespreking en ik werd meegenomen naar de bestuurskamer, hier kreeg ik te horen dat er een pupil van de week aanwezig zou zijn. Na wat leuke gesprekken over het seizoen vroeg ik naar de kleedkamers en ik kon het beste over het grasveldje lopen dat was het kortst.

Kleedkamer: Een kleedkamer waar de vlaggetjes hingen te wachten om gebruikt te worden. De kleedkamer was voorzien van een toilet, douche, spiegel, tafeltje, stoffer en blik en een prullenbakje. Kortom: een prima uitgeruste kleedkamer voor een scheidsrechter. De bal was nog niet aanwezig, maar die zou ik na de warming-up krijgen omdat hier de keeper nog mee werd ingeschoten. Ik was omgekleed en ging het veld op om de pasjes controle te doen. Toen ik langs de tribune liep zat daar de harde kern van Etten, een groep jonge mannen met een leeftijd rond de 12 jaar denk ik, met spandoeken en een hoop gezang waren deze kerels de hele wedstrijd fanatiek aanwezig. Toen ik ze vroeg of ik een foto van ze mocht maken, hadden ze dat liever niet- wat ik dan natuurlijk respecteer maar ik was toch wel benieuwd waarom ze dat niet wilde?  De laatste keer dat ze foto`s van ons namen, hebben ze dat als bewijs gebruikt zei er één, ik moest lachen en vervolgde mijn warming-up. De doelnetten nog even gecontroleerd, ook dit zag er naar een kleine reparatie prima uit. De tribune in Etten stroomde al snel vol. We gingen nog even naar de kleedkamer en stelden ons even later op om met z`n allen het veld op te lopen, inclusief de pupil van de week.

Wedstrijd zelf: We stelden ons op het middenveld op, waar we de toeschouwers welkom zwaaiden en elkaar een prettige wedstrijd wensten de pupil van de week scoorde. De toss wees uit dat Etten zou aftrappen. Al snel in de wedstrijd was te zien dat Etten de afgelopen weken een paar tikjes had gehad want waar je verwacht dat Etten de betere ploeg zou zijn was het NVC met het betere van het spel en zo creëerde ze dan ook een behoorlijk aantal kansen waarvan er uiteindelijk één in ging waardoor ze met 0-1 aan de leiding kwamen. Echter net voor de rust kwam Etten nog terug en gingen we rusten met een 1-1 stand. Even een AA-drankje en een schoon tenue, want de regen en de harde wind waren de enige spelbrekers in een hele leuke en sportieve wedstrijd.

Toen ik floot voor de tweede helft kwamen de boys uit Etten het beste uit de kleedkamer. Wat de trainer tijdens de rust heeft gezegd, is mij niet bekend maar er stond wel een heel ander Etten dan in de eerste helft. Veel meer strijd, duels werden vaker gewonnen en kansen bleven dan ook niet lang uit. Al snel in de tweede helft viel de 2-1 en even later uit een corner die door de wind gedragen ook binnen viel was het 3-1. Na een sterk eerste kwartier na rust ging het tempo weer wat liggen en daar profiteerde NVC dan weer van, ze kwamen terug in de wedstrijd met een mooie 3-2. Toch was het Etten dat het betere van het spel bleef houden en gesteund door de wind weer uitliep naar een 4-2 voorsprong. Met nog een kwartier te spelen, kreeg NVC nog enkele kleine kansen maar het wist niet meer te scoren, ook de vele wissels konden hier geen verandering meer in aanbrengen. Na 93 minuten kon ik affluiten en konden we terug kijken op een mooie pot voetbal met zes doelpunten, zes wissels en geen kaarten. Kortom! weer een heerlijke zondag , waarvoor dank Etten en NVC!

Derde helft: Na een warme douche nog even wat gedronken in de bestuurskamer van Etten waar ook de trainer/coach van NVC nog even aansloot. De wedstrijd nog wat nabesproken en genoten van een heerlijk balletje pindasaus (ook bij Etten hebben ze heerlijke balletjes!). In de kantine zaten de jongens van Etten nog na te genieten van de overwinning, ik heb ze nog even gedag gezegd alvorens ik de tas pakte en weer naar huis ging. Een prima kantine met vrijwilligers achter de bar die nog op zoek waren naar versterking, dus als je in de buurt van Etten woont en nog een paar uurtjes vrije tijd over hebt ga dan eens gezellig bij vv Etten langs en maak jezelf nuttig  dat word zeer op prijs gesteld!

Consumptie/snack van de club: Een bakje koffie voor de wedstrijd, een AA-drankje in de rust en een paar drankjes na de wedstrijd met een heerlijk balletje pinda. Ook voor de inwendige mens kun je prima bij vv Etten terecht!

Rest mij nog iedereen te bedanken voor een leuke zondag. VV Etten, NVC Netterden, toeschouwers en hooligans die mij toezongen dat ik een ‘vriend van Makkelie’ zou zijn: bedankt en graag tot een volgende keer!

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl