App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Duur verlies voor SEH in Putten

Duur verlies voor SEH in Putten

door Redactie
0 reacties

In de strijd om de koppositie heeft het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde zaterdagmiddag dure punten verspeeld. In Putten kwam Rood-Wit ’58 vlak voor rust op voorsprong. De blauw-witten uit Heerde stelden daar al met al te weinig tegenover om aanspraak te maken op een gelijkmaker of meer: 1-0.

Na drie overwinningen op een rij moest SEH deze zaterdagmiddag naar Putten, voor de lastige uitwedstrijd tegen de nummer vijf: Rood-Wit ’58. Die ploeg had juist de laatste drie duels verloren, waardoor het team wat was afgezakt op de ranglijst. Voor SEH was het zaak om te winnen en zo de koppositie te behouden, met in het achterhoofd dat concurrenten DSV ’61 en FC Ulu Spor volgende week inhaalduels moeten spelen. Rood-Wit wilde juist de negatieve reeks beëindigen en kon bij een overwinning gelijk weer drie punten inlopen op een concurrent.

Beide ploegen hadden elkaar dit seizoen al twee keer eerder getroffen, in Heerde. Een oefenduel in de voorbereiding werd met 2-1 gewonnen door SEH. Ook de competitiewedstrijd was een prooi voor de blauw-witten: 1-0. Ten opzichte van die wedstrijd wel de nodige andere namen op het kunstgrasveld, op deze overwegend bewolkte en behoorlijk winderige en gure middag.

Wel was bij SEH doelman Ties van Leeuwen terug. De ziekenboeg is een stukje kleiner, want ook Joël Veldman en Youp Dil waren weer van de partij. En Jeremy van de Beek, Jelle van der Snel en Owen Niemeijer pakten minuten bij SEH 2. Daartegenover stond nu wel de afwezigheid van Cas Haverkamp en Sem van Lohuizen, vanwege blessures.

De openingsfase van deze wedstrijd zullen weinig mensen bijblijven, want daarin gebeurde niet zoveel. Wel kreeg Joël Veldman bij zijn eerste overtreding al een gele kaart in de tiende minuut van scheidsrechter Adams. Het bleek uiteindelijk de enige prent deze middag aan SEH-zijde.

Rood-Wit wist met verzorgd positiespel geregeld een vrij mannetje te vinden op het middenveld, maar deed daar uiteindelijk aanvankelijk niet veel mee. Toen Matthijs van Oostende behandeld moest worden aan een blessure (enkele minuten later werd hij noodgedwongen gewisseld), kreeg SEH wat vrije trappen diep op de speelhelft van Rood-Wit. Veel verder dan een schot van Stan Polkamp over het doel kwam de ploeg niet.

Nadat Jesse Blokhuis namens Rood-Wit geel kreeg na stevige tackle op Veldman, was SEH twee keer gevaarlijk. Een schot van Veldman werd geblokkeerd, waarna een corner volgde. Die standaardsituatie bleef rond het strafschopgebied hangen en uiteindelijk schoot Rowin Moerenhout rakelings naast.

Zo leek het een doelpuntloze eerste helft te worden, maar dat was uiteindelijk niet zo. Een vrije trap van rechts bokste keeper Van Leeuwen met zijn vuisten weg uit zijn doelgebied. Maar Bram van Meerveld ving de bal op en schoot van randje zestien hard binnen: 1-0. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft was nog geen minuut bezig of SEH had een penalty moeten krijgen. Stan Polkamp werd onderuit gewerkt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Adams vond het echter niks. Met de wind wat meer mee waren de lange ballen van Rood-Wit over de verdediging gevaarlijk. Met name invaller Jop van Eijden had dit door, maar hij ging al snel niet goed met een flinke kans om.

Zo was de marge klein en ging SEH steeds meer op jacht naar een doelpunt, maar dat had wel tot gevolg dat er ook steeds meer ruimte lag voor de thuisploeg in de omschakeling. Beide ploegen hadden op die manier zeker kunnen scoren.

Misschien wel de grootste kans van de wedstrijd voor SEH was na ruim een uur spelen. Joël Veldman stuurde Nathan van Dommelen weg, die de bal in één keer voor gaf. Spits Mark Zandvliet schoot in, maar de betrouwbare keeper Joris ten Bolscher bracht nog redding. Dat deed hij even later ook op een poging van Stan Polkamp. Hij kwam in kansrijke positie uit, maar moest de poging met zijn verkeerde been wagen.

Hein Dezijn kwam na bijna driekwart wedstrijd spelen in het veld. Met zijn ingooien bracht hij ook gevaar in het doelgebied van de tegenstander, maar Rood-Wit had de zaakjes verdedigend goed voor elkaar.

Nadat Rowin Moerenhout een vrije trap in de handen van de keeper schoot, ging SEH alles-of-niets spelen. Vier verse krachten kwamen in het veld en Harmen van Oene en Youp Dil moesten zich bijvoorbeeld tonen in de spits. Het spel werd er echter niet beter op, terwijl Rood-Wit in de omschakeling via onder meer Van Eijden en eerder al Winand van de Kamp in de buurt van de 2-0 waren.

SEH kreeg diep in de blessuretijd nog een corner, waarbij ook doelman Ties van Leeuwen mee naar voren ging. Het resulteerde echter niet in een doelpunt, waardoor het bij een eindstand van 1-0 bleef.

Een dure nederlaag voor de Heerdenaren, die niet eens echt onterecht te noemen is. Naast Rood-Wit wonnen concurrenten CSV’28 en FC Ulu Spor ook. Met name die laatste ploeg deed hierdoor vandaag goede zaken voor de koppositie. SEH zakt naar positie twee. Volgende week is de ploeg vrij, over twee weken gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen Lelystad ’67. Donderdag a.s is er wel een oefenduel in Zwolle tegen de sterke derdeklasser ZAC. Aanvang: 20.00 uur!

Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Wessel Tellegen, Rowin Moerenhout (84. Michiel de Gooijer), Christijan Vonderman (84. Harmen van Oene), Rick Zandvliet ©; Timo Borreman (65. Hein Dezijn), Stan Polkamp, Jochem Tellegen; Nathan van Dommelen (84. Youp Dil), Mark Zandvliet, Joël Veldman (84. Wessel Berghorst).

Bron: vv SEH

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |