App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws KNVB wil inzetten op futsalclubs

KNVB wil inzetten op futsalclubs

door Redactie
0 reacties

Voetbalverenigingen zijn zich steeds meer bewust van de kansen die futsal (voorheen zaalvoetbal) biedt. Zij zullen méér leden werven én behouden als zij ook futsal gaan aanbieden. Mohamed Attaibi, Programma Manager Futsal bij de KNVB, heeft daarom recent een onderzoek laten uitvoeren waarbij er waardevolle inzichten zijn verkregen over de wensen en behoeften van jeugdvoetballers met betrekking tot futsal.

Een opvallende uitkomst is dat 78% van de voetballers aangeeft dat zij futsal willen spelen via hun eigen veldvoetbalvereniging. Deze conclusie markeert een belangrijke stap naar een nieuw tijdperk voor jeugdfutsal in Nederland. Het doel is de interesse van de jeugd voor deze sport te vergroten, het huidige aanbod te verfijnen, en de ontwikkeling van nieuwe KNVB jeugdfutsal proposities te stimuleren.

Kansen voor de KNVB

Het onderzoek, dat is verspreid onder 15.000 leden van 7 tot 19 jaar, laat verder zien dat, ondanks het relatief geringe aantal jeugdfutsallers op dit moment, een opmerkelijke 72% van de jeugdvoetballers geïnteresseerd is in futsal. Daarbij geeft 80% van de respondenten aan meerdere keren per week aan jeugdfutsal te willen deelnemen. Dit duidt op een significante, nog onbenutte belangstelling voor futsal onder de jeugd. Een andere belangrijke bevinding is dat 91% van de jeugdvoetballers aangeeft niet bekend te zijn met het huidige jeugdfutsal aanbod in hun omgeving. Dit wijst op een grote kans voor de KNVB om het futsal te laten groeien door het aanbod te verbeteren en de leden hierop te attenderen.

Bovendien ziet 78% van de respondenten futsal als een waardevolle kans om hun voetbalskills te verbeteren. Op basis van deze inzichten wil de KNVB zich inzetten om bij voetbalverenigingen bewustwording te creëren over het potentieel van jeugdfutsal als middel voor meer plezier, voetbalontwikkeling en het behoud van leden. Dit initiatief beoogt de ontwikkeling van nieuwe jeugdfutsal producten en aanbiedingen, afgestemd op de geïdentificeerde behoeften en gericht op lokaal aanbod.

Optimistisch

Mohamed Attaibi is optimistisch over de ontwikkeling van jeugdfutsal in Nederland: “Deze resultaten bevestigen onze overtuiging dat jeugdfutsal een enorme potentie heeft om het Nederlandse voetballandschap te verrijken. Ons doel is nu om deze kansen te benutten en samen met voetbalverenigingen een omgeving te creëren waarin elk kind de ruimte krijgt om te groeien, te ontwikkelen en vooral veel plezier te beleven aan futsal.”

De bevindingen van het onderzoek vormen niet alleen het bewijs van de aanwezige interesse in jeugdfutsal, maar bieden ook een strategisch kader om futsal toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor jonge spelers.

Bron: KNVB

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |