Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter: Babberich- SDZZ (gestaakt)

Rubriek scheidsrechter: Babberich- SDZZ (gestaakt)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

10 maart 2024: Babberich- SDZZ (1-2, gestaakt)

Wat een feestje moest worden, eindigde al na 30 minuten in de eerste helft. Ik moest naar Babberich daar waar ik al twee keer eerder was dit seizoen en waar ik altijd prima word ontvangen en waar altijd goed voor me gezorgd wordt. Deze keer een tegenstander die mij na aan het hart ligt: SDZZ een mooie club, nee de mooiste club van Zevenaar!

Ik kwam om 13u aan en de schrik zat er al meteen goed in: ik liep de kantine in en daar stond Harold niet maar twee leuke vrouwen. Dus ik grapte wat en zei ‘Harold ingeruild voor twee van 30🤣🤣?’, maar Harold liet zich gelukkig al snel zien want ik werd meegenomen naar de spelershome en daar verzorgde Harold alweer de koffie. Vanuit het spelershome kon ik mooi op het veld kijken waar de mini’s een voorwedstrijd aan het spelen waren.

Na wat verhalen over de competitie ging ik naar de kleedkamer. Eenmaal omgekleed liep ik het veld op waar het een weerzien was met oude bekenden en vrienden van SDZZ en Babberich. Een mooie wedstrijd zouden we ervan gaan maken, zeiden we allemaal. Het weer zat mee, er waren veel toeschouwers en ook de voorwedstrijd zorgde voor een mooie sfeer. We liepen samen het veld op met de spelertjes die de voorwedstrijd hadden gespeeld, een fotograaf die aanwezig was schoot mooie kiekjes. Toen we elkaar een fijne wedstrijd hadden gewenst en de toss hadden verricht met een Dextro energie- jaja je maakt het mee gingen we van start.

SDZZ schoot uit de startblokken en na een paar minuten lag de 0-1 achter de doelman van Babberich. Babberich dat gelijk goed reageerde en binnen wederom enkele minuten lag de bal in het andere net 1-1. Het spel ging lekker gelijk op en er waren wat kansjes over en weer, een hele levendige wedstrijd. Het was SDZZ die als eerste weer toesloeg en de 1-2 binnen schoot. We waren nu een half uur onderweg en toen sloeg het noodlot toe: in een duel op het middenveld brak een speler van SDZZ zijn been op meerdere plekken zo zou ik later horen na de wedstrijd.

Al snel was het me duidelijk dat het ernstig was. Ik heb het publiek gelijk 112 laten bellen en de ambulance was onderweg. Zoiets duurt natuurlijk altijd te lang, ik heb de spelers naar de kleedkamer gestuurd en al snel werd duidelijk dat verder spelen niet meer kon. Veel spelers waren ontdaan en verder voetballen had geen zin meer. De speler van SDZZ werd de ambulance ingereden. Ik heb hem nog sterkte gewenst en daarmee kwam er een eind aan wat een mooie wedstrijd had moeten zijn. Na de wedstrijd was er nog de gelegenheid om met z’n allen even samen te komen en het over het voorval te hebben. Prima geregeld door de mensen van Babberich! Ik hoop op een spoedig herstel voor de speler van SDZZ en dat we het restant van de wedstrijd op een later te bepalen tijdstip met elkaar kunnen uitspelen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl